ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταρρέει η εκεχειρία στη Συρία

Η αντιπολίτευση και η Σαουδική Αραβία προειδοποιούν

Δυσοίωνο κρίνεται το μέλλον της εύθραυστης εκεχειρίας στη Συρία καθώς τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η συριακή αντιπολίτευση στέλνουν ανησυχητικά μηνύματα τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά και αραβικά δίκτυα ενημέρωσης, εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι εξαιτίας των επιθέσεων της Δαμασκού που συνεχίζονται παρά την ανακοίνωση της εκεχειρίας, η κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ενδέχεται να διακοπεί από στιγμή σε στιγμή.

Μάλιστα, μέλος της αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης στις διαπραγματεύσεις ο Ασάντ Αλ Ζουμπί, προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα πως αν δεν προφυλάξει τους πολίτες της Συρίας, η αντιπολίτευση θα λάβει δράση. Δήλωσε μάλιστα πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν υπάρχει έδαφος και βάση για τις συνομιλίες του Μάρτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ρωσία, είχε νωρίτερα καταγγείλει την Τουρκία ότι δεν σέβεται την εκεχειρία και πως ανοίγει πυρ κατά της Συρίας, ενώ στη συνέχεια η Σαουδική Αραβία είχε απευθύνει παρόμοια κατηγορία σε Ρωσία και Συρία.

Πάντως, τα φιλοκυβερνητικά μέσα στη Συρία μεταδίδουν ότι οι επιχειρήσεις του στρατού κατά των «τρομοκρατών» συνεχίζονται, ενώ παράλληλα το κουρδικό κίνημα εκφράζει την αποφασιστικότητά του για υπεράσπιση των Κούρδων απέναντι στις τουρκικές επιθέσεις.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση