ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:38
 

Προσεχώς κοινή ανακοίνωση ομαλοποίησης σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας

Η Άγκυρα αποφάσισε τα επόμενα βήματα επαναπροσέγγισης και με Αίγυπτο

Σε μια συνεδρία εννέα ωρών το Τουρκικό Υπουργικό Συμβούλιο καθόρισε τα επόμενα βήματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας, θέτοντας ψηλά στην ατζέντα τις διμερείς σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και την τουρκική στάση στην συριακή κρίση. Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, στις 22 Φεβρουαρίου συνήλθε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο για πρώτη φορά από τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου συνεδρίαζε υπό την Προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Κατά τη συνεδρία, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφού ενημέρωσε το Σώμα για την πορεία των συνομιλιών στο πλαίσιο της ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, είπε πως αυτές πλησιάζουν να ολοκληρωθούν, γι αυτό και πιθανόν εντός των επόμενων ημερών οι δύο χώρες θα προβούν σε κοινή δήλωση.

Το Υπουργικό Συμβούλιο απασχόλησε επίσης το θέμα της επαναπροσέγγισης με την Αίγυπτο. Όπως αναφέρεται σχετικά στο ίδιο δημοσίευμα, η Άγκυρα αποφάσισε την έναρξη συναντήσεων σε υπουργικό επίπεδο, ιδέα την οποία στήριξε και ο Ερντογάν, απορρίπτοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο απευθείας συνάντησης του με τον ομόλογο του, Αμπτελ Φατάχ Ελ-Σίσι, μέχρι που ο Αιγύπτιος Πρόεδρος αποσύρει τη θανατική καταδίκη που επιβλήθηκε στον Ισλαμιστή πρώην Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και σε άλλα ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Την ιδέα έναρξης της προσέγγισης Τουρκίας – Αιγύπτου σε υπουργικό επίπεδο υπερασπίστηκε και ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος παρέπεμψε για μια ενδεχόμενη συνάντηση σε Πρωθυπουργικό επίπεδο στο περιθώριο της 13ης Διάσκεψης της Ισλαμικής Συνεργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Απρίλιο.

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τις θέσεις τις οποίες θα προωθεί στις ΗΠΑ και στους υπόλοιπους συμμάχους της, σε σχέση με τις εξελίξεις στη συριακή κρίση, και κυρίως σε ότι αφορά τα ζητήματα των Κούρδων της Συρίας.

 

 

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X