ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν και Νταβούτογλου θα δει ο Τουσκ μετά τον Τσίπρα

Η Σύνοδος της 7ης Μαρτίου θεωρείται μία τις τελευταίες ευκαιρίες για το προσφυγικό

ΠΗΓΗ: skai.gr

Με συναντήσεις με τον τούρκο πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου θα ολοκληρώσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τον κύκλο επαφών του πριν την κρίσιμη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό – όπου θα λάβει μέρος και η Τουρκία.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κ. Τουσκ που δόθηκε στη δημοσιότητα, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στην Αθήνα, ο επικεφαλής του Συμβουλίου θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον κ. Νταβούτογλου.

Την επόμενη μέρα, ο κ. Τουσκ θα ταξιδεύσει στην Κωνσταντινούπολη για συνάντηση με τον κ. Ερντογάν.

Ο γύρος επαφών του κ. Τουσκ αρχίζει σήμερα Τρίτη στην Αυστρία, τη χώρα η οποία έχει προκαλέσει τη δυσφορία των Βρυξελλών εξαιτίας της απόφασής της να θέσει πλαφόν στις ημερήσιες προσφυγικές εισροές, προκαλώντας ντόμινο περιορισμών στα Βαλκάνια και τον εγκλωβισμό σχεδόν 30.000 ανθρώπων στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στις πρωτεύουσες της Σλοβενίας, της Κροατίας και της ΠΓΔΜ, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Η Σύνοδος της 7ης Μαρτίου θεωρείται μία τις τελευταίες ευκαιρίες για συλλογική ευρωπαϊκή αντίδραση στην προσφυγική κρίση, πριν την αναμενόμενη αύξηση των ροών λόγω της σταδιακής βελτίωσης του καιρού.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η γερμανική στρατηγική για συνεργασία με την Άγκυρα για περιορισμό των ανθρώπινων ροών προς την Ελλάδα αλλά και η επίσης γερμανική πρόταση για μεγάλο πρόγραμμα ετήσιας μετεγκατάστασης περίπου 250.000 προσφύγων απευθείας από την Τουρκία, που θα ελαφρύνει το βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα.

Διαβάστε Επίσης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση