ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

135 νεκροί στις περιοχές που καλύπτονται από την εκεχειρία στη Συρία

Κατά την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής της

ΠΗΓΗ: skai.gr

Συνολικά 135 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε περιοχές της Συρίας που καλύπτονται από την άτυπη εκεχειρία κατά την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής της, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


Σε ζώνες που δεν καλύπτονται από την κατάπαυση του πυρός, σκοτώθηκαν 552 άνθρωποι, φέροντας το σύνολο των νεκρών σε 687.

Παρά τις καταγγελίες και από τις δύο πλευρές για παραβιάσεις της συμφωνίας, η εκεχειρία σε γενικές γραμμές παραμένει σε ισχύ χωρίς φανερές διπλωματικές διενέξεις.

Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία έχουν συμφωνήσει να δημιουργήσουν επιτροπές εμπειρογνωμόνων που θα ελέγχουν όλες τις καταγγελίες, αλλά και να μην αντιπαρατίθενται δημόσια για το θέμα.

Το Παρατηρητήριο είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται από αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές. Οι πληροφορίες του δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του συριακού εμφύλιου πολέμου, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, τον Μάρτιο

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X