ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

112 ετών επιζών του ολοκαυτώματος ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας

Έζησε δύο παγκοσμίους πολέμους και επέζησε εγκλεισμού σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

ΠΗΓΗ: skai.gr

 Ο Ίσραελ Κριστάλ είναι ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας, έχοντας συμπληρώσει 112 χρόνια και 178 ημέρες ζωής, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η αρμόδια επιτροπή Guinness. Ο κ. Κριστάλ έζησε και τους δύο παγκόσμιους πολέμους και επέζησε εγκλεισμού του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβτις.

Ωστόσο ο κ. Κριστάλ έχει ακόμη πολλά χρόνια μπροστά του μέχρι να γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος που πέρασε ποτέ από τον πλανήτη, αφού το επιβεβαιωμένο ρεκόρ κατέχει η Γαλλίδα Ζαν Καλμόντ που έζησε 122 χρόνια και 164 ημέρες.

Ο κ. Κριστάλ γεννήθηκε στο Ζάρνοβ της Πολωνίας στις 15 Σεπτεμβρίου του 1903 και μετακόμισε με την οικογένειά του στο Λοτζ μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Το 1939, οι Ναζί οδήγησαν αυτόν και τους συντοπίτες του σε γκέτο του Λοτζ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στο Άουσβιτς από όπου, όταν σώθηκε από τους συμμάχους τον Μάιο του 1945, ζύγιζε μόλις 37 κιλά. Κατά την διάρκεια του ολοκαυτώματος ο κ. Κριστάλ έχασε την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά.

Το 1950 μετανάστευσε στην Χάιφα του Ισραήλ, μαζί με την δεύτερη σύζυγό του και τον υιό τους, όπου άνοιξε το δικό του ζαχαροπλαστείο έως και την συνταξιοδότησή του.

«Δεν ξέρω το μυστικό της μακροζωίας. Πιστεύω ότι όλα είναι προκαθορισμένα από «εκεί πάνω» και ποτέ δεν θα μάθουμε τους λόγους που μας συμβαίνει ό,τι μας συμβαίνει. Υπήρχαν εξυπνότεροι, δυνατότεροι και πιο όμορφοι άνδρες από μένα που δεν ζούνε πια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας είναι να συνεχίζουμε πάντα την προσπάθεια και να ξαναχτίζουμε όσα χάνονται.».

Η Σουζάνα Μοσχάτ, η γηραιότερη εν ζωή γυναίκα ηλικίας 115 ετών και 249 ημερών, όταν είχε αντίστοιχα ερωτηθεί για το μυστικό της μακροζωίας της, είχε αποκαλύψει ότι τρώει μπέικον κάθε μέρα.

Ο προηγούμενος γηραιότερος εν ζωή άνδρας του πλανήτη, Γιασουτάρο Κόιντε από την Ιαπωνία, πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 112 ετών και 312 ημερών, μόλις δύο μήνες πριν τα 113α γενέθλιά του.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X