ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: Nίκες Τραμπ και Κλίντον στη Φλόριδα

Ο βουλευτής Μαρκ Ρούμπιο αποσύρθηκε από τον εκλογικό αγώνα μετά από ήττα στο Οχάιο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σημαντική νίκη στους προκριματικούς της Φλόριδα πέτυχε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ δίνοντας τη χαριστική βολή στον αντίπαλό του Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος αποσύρθηκε από τον εκλογικό αγώνα.

Ο Τραμπ έχασε το Οχάιο από τον Τζον Κέισικ, κυβερνήτη της πολιτείας, αλλά κέρδισε τη Βόρεια Καρολίνα και το Ιλινόι ενώ εκτιμάται ότι θα είναι νικητής και στο Μιζούρι.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο βουλευτής της ίδιας πολιτείας Μαρκ Ρούμπιο αποσύρθηκε από τον εκλογικό αγώνα, αφού απέτυχε να μετατρέψει την υποστήριξη του κατεστημένου του κόμματος σε προκριματικές νίκες σε σημαντικές πολιτείες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πάντως ότι δεν έχει συγκροτήσει ομάδα εξωτερικής πολιτικής ακόμα, ενώ τρεις πρώην αξιωματικοί του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών που έχουν εκδηλώσει την υποστήριξή τους δεν είναι γνωστοί είτε στο Κόμμα των Ρεπουμπλικανών είτε στην γενικότερη κοινότητα εξωτερικής πολιτικής γενικότερα.

Από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τη Φλόριδα, το Οχάιο και τη Βόρεια Καρολίνα από τον Μπέρνι Σάντερς, τον γερουσιαστή του Βερμόντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση