ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέρκελ: «Η Ελλάδα θα στηριχθεί στο προσφυγικό»

Προσφυγικό: Έντονη ανησυχία Μέρκελ για την κατάσταση στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το προσφυγική κρίση εξέφρασε την Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας ότι η «η Ελλάδα θα στηριχθεί.»

Μιλώντας στη γερμανική Βουλή, η καγκελάριος παραδέχθηκε ότι η Γερμανία επωφελείται από το κλείσιμο του Βαλκανικού διαδρόμου, αλλά διευκρίνισε ότι αυτό δεν συνιστά ευρωπαϊκή λύση, καθώς προξενεί «μια δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα που θα πρέπει να απασχολεί όλη την Ευρώπη».

«Η Γερμανία επιμένει σε μια συνολική Ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό» ξεκαθάρισε. «Όταν η Ευρώπη πηγαίνει συνολικά καλά πάει και η Γερμανία» τόνισε η καγκελάριος.

«Κανείς δεν πρέπει να αυταπατάται από τη μείωση των μεταναστευτικών ροών λόγω του κλεισίματος των συνόρων... Αυτό είναι ένα θέμα. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα άλλο, και θα πρέπει να αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας για εμάς, γιατί έχει επιπτώσεις για όλους μας στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Παρά τη σημασία της συνεργασίας με την Τουρκία για το προσφυγικό, η γερμανίδα ηγέτιδα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή στην Άγκυρα για εύκολη και γρήγορη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι προϋποθέσεις για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. «δεν έχουν αλλάξει, ούτε θα αλλάξουν», τόνισε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις «δεν βρίσκονται τώρα στην ατζέντα».

Η κ. Μέρκελ στάθηκε συγκεκριμένα στις ευρωπαϊκές ανησυχίες για περιορισμό των ελευθεριών του Τύπου στην Τουρκία, αλλά και την αντιμετώπιση των Κούρδων.

«Χαρτί» για την γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης παραμένει για την κυβέρνηση το προσφυγικό, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να δηλώνει κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι με δεδομένη τη διπλή κρίση (οικονομία, μετανάστες) η «μοναδική ορθολογική επιλογή» είναι να κλείσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις.

Το τελευταίο που θέλουμε είναι να γίνει η Ειδομένη ο κανόνας, δήλωσε στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Στην αδυναμία συνεννόησης της Ελλάδας με τα Σκόπια, αλλά και εφαρμογής συγκεκριμένου και γρήγορου σχεδίου ασφάλειας, απέδωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Ειδομένη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X