ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα αποκάλυψη για το λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων του ISIS μέσω Τουρκίας

Νέα αποκάλυψη μετά το λαθρεμπόριο πετρελαίου με την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μια επιπλέον πηγή κέρδους για το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύπτει το RT μέσω μιας «καυτής επιστολής» που ήρθε στα χέρια του.

Εκτός από το λαθρεμπόριο πετρελαίου με την Τουρκία το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως επιδιδόταν και σε λαθρεμπόριο ιστορικών αντικειμένων.

Επιστολή που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει το λαθρεμπόριο και είναι μεταξύ των τζιχαντιστών του «τμήματος αρχαιοτήτων» του Ισλαμικού Κράτους και των Τούρκων.

Οι τζιχαντιστές έχουν λεηλατήσει τα πλούσια σε πολιτιστικούς θησαυρούς εδάφη της Συρίας και πουλάνε τα αντικείμενα που βρίσκουν στη μαύρη αγορά της Τουρκίας.

Στην επιστολή αναγράφεται «Προς τον αδερφό μας ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα σύνορα. Σε παρακαλώ βοήθησε στην ασφαλή διάβαση του αδερφού Χουσεΐν Χαρία Σαρίρα και του Τούρκου έμπορου τέχνης γιατί τις σημαντικές δουλειές που έχουν με το τμήμα αρχαιοτήτων του Υπουργείο Φυσικών Πόρων».

Τα νέα έγγραφα καταδεικνύουν επίσης πως το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τους χερσαίους δρόμους της Τουρκίας για λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, πετρελαίου και όπλων, εκμεταλλευόμενο την αδράνεια και το μηδενικό έλεγχο των συνόρων της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κούρδοι μαχητές, μετά την ανακατάληψη της πόλης Σαντάντι τον Ιούλιο του 2015, βρήκαν πλήθος ιστορικών αντικειμένων σε υπόγειο τούνελ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση