ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Panama Papers: «Πέσαμε θύματα ηλ. επίθεσης» λέει η Mossack Fonseca

Γαλλία: O ΟΟΣΑ να κατατάξει τον Παναμά στους φορολογικούς παραδείσους

Kathimerini.gr

Θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από κεντρικούς διακομιστές (server) στο εξωτερικό ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ ότι έπεσε η δικηγορική εταιρεία του Παναμά Mossack Fonseca, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των Panama Papers για τους φορολογικούς παραδείσους και υπέβαλε μήνυση γι'αυτό.

«Έχουμε μια τεχνική έκθεση, η οποία λέει ότι πέσαμε θύματα ηλεκτρονικής επίθεσης από ξένους σέρβερ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα, διευθυντής και συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι τη Δευτέρα «κατατέθηκε μήνυση στην εισαγγελία».

«Κανείς δεν μιλάει για την ηλεκτρονική επίθεση» από τον Τύπο, ο οποίος έχει κατακλυστεί εδώ και δύο ημέρες από τις αποκαλύψεις αυτές, σημείωσε ο ίδιος, μολονότι, όπως είπε, «αυτό είναι το μόνο έγκλημα που έχει διαπραχθεί».

Ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις που έγιναν βάσει των 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων που αποσπάστηκαν από το σύστημα πληροφορικής της εταιρείας του επικεντρώθηκαν στους πιο διάσημους από τους πελάτες της, περιφρονώντας, σύμφωνα με τον ίδιο, τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή.

«Δεν το καταλαβαίνουμε. Ο κόσμος βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα του να αποδεχθεί ότι η ιδιωτική ζωή δεν αποτελεί πλέον ένα ανθρώπινο δικαίωμα» σχολίασε.

Τα σχόλια αυτά του Ραμόν Φονσέκα Μόρα γίνονται δύο ημέρες μετά από τις αποκαλύψεις από εφημερίδες σε όλον τον κόσμο του σκανδάλου αυτού για ένα ευρύ σύστημα φοροδιαφυγής, στο οποίο εμπλέκονται υψηλόβαθμοι πολιτικοί ή αθλητικοί αξιωματούχοι, ή δισεκατομμυριούχοι.

Γαλλία: O ΟΟΣΑ να κατατάξει τον Παναμά στους φορολογικούς παραδείσους

Η Γαλλία θα ζητήσει από τον ΟΟΣΑ να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να κατατάξει όπως αυτή τον Παναμά στους φορολογικούς παραδείσους, μετά από το σκάνδαλο των Panama Papers, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Σαπέν εξέφρασε την ελπίδα οι χώρες του ΟΟΣΑ να συντονιστούν ώστε να λάβουν την απόφαση που πήρε η Γαλλία για το θέμα αυτό.

«Δεν θα πρέπει να είμαστε μόνοι μας, θα πρέπει να υπάρξει μία συλλογική κίνηση...Τότε ο Παναμάς δεν θα προκαλεί φόβο σε κανέναν» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το θέμα των αντιποίνων με τα οποία απειλεί ο Παναμάς, ο Γάλλος υπουργός απάντησε ότι δεν τον τρομάζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X