ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Space X: Πρώτη επιτυχημένη προσγείωση πυραύλου

Η Space Χ γράφει ιστορία επιτυγχάνοντας αυτή τη φορά να προσγειώσει έναν πύραυλο της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Space Χ γράφει ιστορία επιτυγχάνοντας αυτή τη φορά να προσγειώσει έναν επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλό της, τον Falcon 9, στην πλατφόρμα ενός μη επανδρωμένου πλοίου.

Είναι η δεύτερη φορά που η Space X, του επιχειρηματία και εφευρέτη Elon Musk, φτάνει σε μία επιτυχημένη προσγείωση ενός άθικτου πυραύλου, η πρώτη ωστόσο που η προσγείωση γίνεται στη θάλασσα, καθώς οι προηγούμενες τέσσερις σχετικές προσπάθειες είχαν αποτύχει. Η σημερινή επιτυχία της εταιρείας συνιστά ένα ακόμη milestone, αποδεικνύοντας πως μπορεί να προσγειώσει επιτυχώς τους πυραύλους της και στη στεριά και στον ωκεανό. Τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η Space X είχε καταφέρει να προσγειώσει τον Falcon 9 σε ένα χώρο κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, αφού πρώτα τον είχε θέσει σε τροχιά στο διάστημα.

Τώρα, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να τα καταφέρει και στη θάλασσα, έχει τη δυνατότητα να πετύχει μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους στο μέλλον, καθώς η επιστροφή άθικτων πυραύλων στη Γη θα μειώσει δραματικά το κόστος αντίστοιχων επιχειρήσεων.

Ποιός είναι ο Elon Musk:

Ο Έλον Ρηβ Μασκ είναι  με καταγωγή από τη Νότια Αφρικήκαι με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα, καθώς και μηχανικός, ευρέτης και επενδυτής.

Είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας για την εταιρεία SpaceX της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας Tesla Motors, και ο πρόεδρος της SolarCity. Είναι επίσης συνιδριτής των Zip2, PayPal, και Tesla Motors. Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του, έχει επίσης οραματιστεί ενα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς και είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της ανθρώπινης εξερεύνησης του πλανήτη Άρη

Το 2011 δήλωσε πως στόχος του είναι να μειώσει το κόστος των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων έως και 10 φορές το τρέχων κόστος,ενώ σε άλλη συνέντευξη του ίδιου έτους δήλωσε πως ελπίζει να στείλει ανθρώπους στον Άρη στα επόμενα 10 με 20 έτη.Στη βιογραφία του επίσης αναφέρεται πως επιθυμεί να καθιερώσει μια αποικία στον Άρη έως το 2040, με ένα πλυθησμό που θα φτάνει τις 80.000

 

Δείτε τα tweet του Elon Musk:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση