ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Παίρνω σοβαρά τα καθήκοντά μου

Kathimerini.gr

Η βασίλισσα Ελισάβετ και οι διάδοχοί της, τέσσερις γενιές του Οίκου των Ουίνδσορ, φωτογραφήθηκαν μαζί για να γίνουν... γραμματόσημο επ’ ευκαιρία των ενενηκοστών γενεθλίων της.

Πανέτοιμος να αναλάβει ακόμα περισσότερα καθήκοντα δηλώνει ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εκσυγχρονίσει τον θεσμό της μοναρχίας. Ο δούκας του Κέιμπριτζ προσπάθησε με τα λόγια αυτά να απαντήσει στα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν ως τεμπέλη που απολαμβάνει την καλή ζωή χωρίς να ασχολείται με τα επίσημα καθήκοντά του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε επ’ ευκαιρία των ενενηκοστών γενεθλίων της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ, ο Ουίλιαμ κατέστησε σαφές ότι γνωρίζει την κριτική που του ασκείται και ότι είναι έτοιμος να αναλάβει ακόμα περισσότερα καθήκοντα. «Οταν η βασίλισσα αποφασίσει να μου δώσει περισσότερες ευθύνες, θα είμαι ο πρώτος που θα τις αναλάβω. Για να είμαι ειλικρινής, γνωρίζω ότι θα γίνω πολλές φορές αντικείμενο κριτικής κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Είναι κάτι το οποίο δεν αγνοώ, αλλά και δεν λαμβάνω και τόσο στα σοβαρά».

Ο Ουίλιαμ, επίσης, εξήγησε ότι συνδυάζει τα βασιλικά καθήκοντα, πρόσφατα γύρισε από περιοδεία στην Ινδία και το Μπουτάν, με τον ρόλο του πατέρα αλλά και την εργασία του ως χειριστή νοσοκομειακού ελικοπτέρου, επισημαίνοντας ότι λαμβάνει και τους τρεις ρόλους του στα σοβαρά και ότι τόσο ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Κάρολος, όσο και η γιαγιά του, η βασίλισσα Ελισάβετ, είναι πολύ υποστηρικτικοί.

«Πιστεύω ότι η βασιλική οικογένεια θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να παραμείνει και σημείο αναφοράς. Αυτή είναι μία πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσω, πώς δηλαδή θα κάνω τη βασιλική οικογένεια σημείο αναφοράς για τα επόμενα είκοσι χρόνια», τόνισε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Σε μία άλλη συνέντευξη που παραχώρησε τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ υπήρξε ένα θαυμάσιο πρότυπο και άσκησε μία πολύ σημαντική επιρροή, ιδιαίτερα μετά τον θάνατο της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, όταν ο ίδιος ήταν μόλις 15 ετών. Θυμήθηκε, μάλιστα, μία φορά όταν τον μάλωσε αυστηρά την ώρα που έπαιζε με τα ξαδέλφια του με κάτι τετράτροχες μοτοσικλέτες. «Θυμάμαι τη γιαγιά μου να βγαίνει από το Μπαλμοράλ και να έρχεται τρέχοντας προς το μέρος μας και να μας μαλώνει άσχημα», δήλωσε ο Ουίλιαμ.

Τις τελευταίες ημέρες, η Βρετανία βρίσκεται σε εορταστικό αναβρασμό για τα σημερινά ενενηκοστά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ. Τα βασιλικά ταχυδρομεία έδωσαν στην κυκλοφορία σειρά νέων γραμματοσήμων επ’ ευκαιρία του εορτασμού των βασιλικών γενεθλίων. Σε ένα από αυτά απεικονίζεται η βασίλισσα με τον πρίγκιπα Κάρολο, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον μικρούλη πρίγκιπα Γεώργιο. Πρόκειται για μια ιστορική φωτογραφία που απαθανατίζει τέσσερις γενιές στον Οίκο των Ουίνδσορ. Η φωτογραφία, που έγινε γραμματόσημο, ελήφθη στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το περασμένο καλοκαίρι και ο πρίγκιπας Γεώργιος χρειάστηκε να σταθεί σε τουβλάκια προκειμένου το κεφάλι του να είναι στο ίδιο ύψος με των υπολοίπων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X