ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Lufthansa ακυρώνει για την Τετάρτη 900 πτήσεις λόγω απεργιών

Θα επηρεαστούν γύρω στους 87.000 επιβάτες

ΚΥΠΕ

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει την Τετάρτη σχεδόν 900 πτήσεις στη Γερμανία, όταν το προσωπικό εδάφους θα συμμετάσχει σε απεργία την οποία θα πραγματοποιήσει η μεγαλύτερη συντεχνία της χώρας, Verdi.

Σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι θα επηρεαστούν γύρω στους 87.000 επιβάτες και 895 πτήσεις λόγω των απεργιών στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Μονάχου, Ντίσελντορφ, Κολωνίας/Βόνης, Ντόρτμουντ και Ανόβερου.

Οι απεργίες διοργανώνονται από τα μέλη της συντεχνίας Verdi τα οποία εργάζονται στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, στις υπηρεσίες εδάφους και στο τμήμα μηχανικών των αεροδρομίων.

Η απεργία αποτελεί μέρος της συνδικαλιστικής δράσης που προορίζεται να αυξήσει την πίεση στον αγώνα που διεξάγει η Συντεχνία σε σχέση με τους μισθούς του δημόσιου τομέα με τις τοπικές και ομοσπονδιακές Κυβερνήσεις.

Η απεργία της Τετάρτης ακολουθεί τις απεργίες που διοργάνωσε η Verdi σε άλλους θεσμούς, όπως νοσοκομεία, δημαρχεία και κέντρα παιδικής φροντίδας.

"Εμείς δεν εμπλεκόμαστε στη διαμάχη, αλλά επηρεαζόμαστε περισσότερο”, τονίζει ο γερμανικός αερομεταφορέας.

“Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι επιβάτες μας είναι αυτοί που αισθάνονται τις επιπτώσεις της απεργίας”, δήλωσε ο επικεφαλής του προσωπικού της Lufthansa Bettina Volkens.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι έχει ακυρώσει 545 πτήσεις που αφορούν αφίξεις και αναχωρήσεις από το Μόναχο και οι οποίες επηρεάζουν 54.000 επιβάτες.

Στη Φρανκφούρτη, όπου η απεργία θα διαρκέσει μέχρι τις 16:00 ώρα Κύπρου, θα επηρεαστούν περίπου 350 πτήσεις και 33.000 επιβάτες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X