ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥπΑΜ Ελλάδας: Βρέθηκαν μέρος του αεροσκάφους και βαλίτσες (upd)

Νωρίτερα είχε γνωστοποιηθεί ότι βρέθηκαν συντρίμμια από τις Αιγυπτιακές αρχές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανάφερε πριν από λίγο ότι έχει εντοπιστεί ανθρώπινο μέλος, καθίσματα και συντρίμμια του αεροσκάφους, σύμφωνα με βάση της ενημέρωσης που είχε από τις Αιγυπτιακές αρχές. Οπως ανέφερε την ευθύνη των ερευνών έχουν οι αιγυπτιακές αρχές με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά και εάν μας ζητηθεί η συνδρομή θα την παράσχουμε και οι έρευνες θα συνεχιστούν.


Προηγούμενη Ενημέρωση 

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου «χτενίζει» την περιοχή για να βρει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου Α320 της Egyptair. Το ναυτικό ήδη βρήκε ορισμένα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση.

«Δεν υπάρχει κανένα στοχείο» για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις, αλλά καμία δεν υπερισχύει, διότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα αίτια», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί αύριο με τις οικογένειες των επιβατών και αξιωματούχους «για να τους μεταφέρει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες με απόλυτη διαφάνεια».

Νωρίτερα, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το αεροπορικό συμβάν στο αεροσκάφος της Aigyptair, στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε μέσο και να συνεργαστεί με την Αίγυπτο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της υπόθεσης αυτής. 

 


Προηγούμενη Ενημέρωση


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Russia Today, ο αιγυπτιακός στρατός έχει εντοπίσει συντρίμμια και αντικείμενα των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους της ΕgyptAir κοντά στην Αλεξάνδρεια. 

Οι δηλώσεις έγιναν στην κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, από αξιωματούχο του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος τόνισε πως τα συντρίμμια βρέθηκαν 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι εντοπίστηκαν κομμάτια αεροσκάφους και κάποια από τα αντικείμενα των επιβατών κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ανεύρεση του «μαύρου» κουτιού, σύμφωνα με το Reuters.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι τα αντικείμενα προέρχονται από το χαμένο αεροσκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στα χρώματα του Airbus της πτήσης MS804 της EgyptAir, δεν ανήκουν σε αυτό. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει το Airbus A320 να συνετρίβη λίγο αφότου εξήλθε από το FIR Αθηνών, χάρη στις καταγραφές των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και των τελευταίων επικοινωνιών μέσω ασυρμάτου, που είχε ο πιλότος με υπαλλήλους των υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεύτερο σενάριο αφορά την περίπτωση έκρηξης βόμβας με βάση την ταχύτητα καθόδου του Airbus και τους ελιγμούς, που φέρεται να πραγματοποίησε λίγο πριν χαθεί από τα ελληνικά στρατιωτικά ραντάρ με αποτέλεσμα το σχηματισμό ρήγματος και απότομης αποσυμπίεσης της καμπίνας.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 56 επιβάτες, επτά μέλη πληρώματος και τρεις φρουροί, όπως επιτάσσει ο κανονισμός ασφαλείας της αιγυπτιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X