ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντιδράσεις Κούρδων για την άρση της ασυλίας των βουλευτών

Κορυφώνεται η ένταση στην Τουρκία

Η κουρδική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης στην οποία η τουρκική εθνοσυνέλευση έδωσε πριν από λίγη ώρα πράσινο φως με 374 ψήφους.

Στις πρώτες αντιδράσεις της, η κουρδική πλευρά ξεκαθαρίζει ότι θα αντισταθεί στην νέα επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο συνπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Σελαχαττίν Ντεμίρτας κάνει λόγο για μια μαύρη στιγμή στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας. Η συνπρόεδρος του κόμματος δηλώνει ότι το κίνημα δεν είναι σε θέση να αποδεχθεί το αποτέλεσμα της σημερινής αντιδημοκρατικής ψηφοφορίας και διαδικασίας.

Από διάφορες κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας στην «Κ» φτάνουν πληροφορίες που δείχνουν ότι οι Κούρδοι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στην φυλάκιση των εκπροσώπων τους στο τουρκικό κοινοβούλιο. Στελέχη της ένοπλης πτέρυγας του κινήματος δηλώνουν ότι μελετούν διάφορα σενάρια. Σε κάθε περίπτωση, οι Κούρδοι συνομιλητές μας προβλέπουν ότι σε λίγες ημέρες η ένταση και οι συγκρούσεις στην Τουρκία θα κορυφωθούν.

Λίγη ώρα μετά την άρση της ασυλίας ων βουλευτών, ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε επί των τελευταίων εξελίξεων. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε την γνωστή, σκληρή ρητορική του στο Κουρδικό Ζήτημα. Επίσης, επιχείρησε να δώσει για μια ακόμη φορά την δική του ερμηνεία για την κορύφωση της έντασης.

Αναλύοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο έμπειρος αναλυτής και καθηγητής πολιτικής επιστήμης Κιουρσάτ Μπουμίν δεν κρύβει τον προβληματισμό και την αγωνία του για το μέλλον της κυβέρνησης.

Ο ίδιος παρομοιάζει τα όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Άγκυρα με τα όσα συνέβησαν την περίοδο της πυρπόλησης του γερμανικού κοινοβουλίου κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του ναζιστικού κόμματος. Ο κ. Μπουμίν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με το σκεπτικό ότι πλέον η Τουρκία βυθίζεται σε μια εμφύλια σύρραξη.

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X