ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με υποβρύχιο ψάχνει τα μαύρα κουτιά της EgyptAir η Αίγυπτος

Ο αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι «θα χρειαστεί χρόνος»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ένα υποβρύχιο στέλνει η Αίγυπτος ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες εντοπισμού των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφους της EgyptAir που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Μεσόγειο Θάλασσα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Το υποβρύχιο, που ανήκει στο υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου, άρχισε να πλέει προς το σημείο της συντριβής σήμερα Κυριακή και έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθη έως 3.000 μέτρων, είπε ο κ. αλ-Σίσι, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 66 επιβαίνοντες, ο αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι «θα χρειαστεί χρόνος» έως ότου να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής. Νωρίτερα πάντως, η κρατική εφημερίδα al-Ahram, επικαλούμενη τον επικεφαλής της ομάδας ερευνών, μετέδιδε ότι το πρώτο πόρισμα θα δημοσιευθεί σε ένα μήνα.

Ο κ. αλ-Σίσι υπογράμμισε ότι ακόμα δεν είναι δυνατό να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της καταστροφής, αποφεύγοντας πάντως να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.


«Δεν υπάρχει ούτε ένα σενάριο στο οποίο να μπορούμε να επενδύσουμε [...] Όλα τα σενάρια είναι πιθανά», είπε, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που μεταδόθηκαν ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα έως τώρα στοιχεία, που έχουν επιβεβαιωθεί από τη γαλλική υπηρεσία ερευνών, φανερώνουν ότι λίγα λεπτά πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους από τα ραντάρ υπήρξαν συναγερμοί για καπνό μέσα στο μοιραίο Airbus, κάτι που συνήθως υποδεικνύει την εκδήλωση φωτιάς.

Έως τώρα έχουν εντοπιστεί τμήματα ανθρώπινων σορών, λαμαρίνες, αποσκευές και υπάρχοντα επιβατών, στα νερά περίπου 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση