ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Κάμερον προειδοποιεί για αύξηση των τιμών με Brexit

Ο κ. Κάμερον ηγείται της προσπάθειας να παραμείνει η Βρετανία εντός της ΕΕ

ΚΥΠΕ

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε την Κυριακή τους ψηφοφόρους ότι θα αντιμετωπίσουν υψηλότερες τιμές στις υπεραγορές, εάν η χώρα αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, επικαλούμενος μια ενδεχόμενη μείωση της αξίας της στερλίνας.

Ο κ. Κάμερον ηγείται της προσπάθειας να παραμείνει η Βρετανία εντός της ΕΕ ενόψει του δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμα του οποίου θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για την οικονομία της χώρας, για το ρόλος της στο παγκόσμιο εμπόριο και για την διπλωματική της θέση, παγκοσμίως.

"Το αδύναμο νόμισμα σημαίνει πιο ακριβές εισαγωγές: Αυτό σημαίνει πιο ακριβά τρόφιμα και οδηγεί σε υψηλότερο κόστος για τις επιχειρήσεις. Και όλοι ξέρουμε πού καταλήγει αυτό: υψηλότερες τιμές στα καταστήματα", τόνισε ο κ. Κάμερον στην κυριακάτικη εφημερίδα “The Sun”.

Η προειδοποίηση προέρχεται από ανάλυση της Κυβέρνησης σε σχέση με τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις που θα είχε μια βρετανική έξοδο για τους ψηφοφόρους. Είπε ακόμη ότι ο λογαριασμός για το εβδομαδιαίο φαγητό και ποτά της μέσης οικογένειας θα αυξηθεί κατά σχεδόν 3% ή 120 λίρες ($174,06) ανά έτος, και ότι το κόστος ένδυσης και υπόδησης θα αυξηθεί κατά 5% ή 100 λίρες ανά έτος.

Αντίθετα, η “αντίπαλος” εκστρατεία υπέρ της εξόδου από την ΕΕ αμφισβήτησε την ανάλυση.

"Η ΕΕ ωθεί προς τα πάνω τις τιμές στις υπεραγορές μας, λόγω των προστατευτικών πολιτικών της. Αυτό είναι εντάξει για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά δεν είναι καλό για τις βρετανικές οικογένειες”, δήλωσε ο επικεφαλής της εκστρατείας για Έξοδο από την ΕΕ Matthew Elliott.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση