ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χίος: Δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας μεταναστών & προσφύγων

Με ομόφωνη απόφαση το συμβούλιο Χίου αποφάσισε να ζητήσει την αλλαγή

ΠΗΓΗ: skai.gr

Με ομόφωνη απόφαση του, το δημοτικό συμβούλιο Χίου αποφάσισε να ζητήσει την αλλαγή χρήσης μέρους της αποκατεστημένης πρώην χωματερής (ΧΑΔΑ) της πόλης της Χίου, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί ένας νέος χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Προφανής στόχος είναι η αποσυμφόρηση της πόλης.

Από τη συζήτηση πάντως του όλου θέματος δεν έλειψαν αντιδράσεις κυρίως από μεριάς δημοτικών συμβούλων, κυρίως της πλειοψηφίας. Ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις, αντιρρήσεις και γενικότερα προβληματισμοί σχετικά με τη δημιουργία μιας ακόμη δομής στον περιφερειακό δρόμο, τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Ας σημειωθεί ότι ο χώρος της πρώην χωματερής έκτασης 90 στρεμμάτων, ανήκει κατά ένα μέρος στον Δήμο Χίου ενώ ο υπόλοιπος στη Νέα Μονή.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα 40 στρέμματα, ενώ σε αυτόν τον χώρο θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη στέγαση και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης (χώροι υγιεινής κλπ) προσφύγων και μεταναστών.

Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς «κύριος στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες για το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στη Χίο. Βασικό όμως είναι να προστατευθούν οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και η ομαλή λειτουργία της πόλης» υποστήριξε ο κ. Βουρνούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X