ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

EgyptAir: Συμφωνία Αιγύπτου για ανεύρεση των μαύρων κουτιών

Η Αίγυπτος υπέγραψε χθες συμφωνία με γαλλική εταιρεία, η οποία θα συμβάλλει στην έρευνα

Kathimerini.gr

Η Αίγυπτος υπέγραψε χθες συμφωνία με γαλλική εταιρεία, η οποία θα συμβάλλει στην έρευνα για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του Airbus A320 της EgyptAir, η οποία συνετρίβη πριν μία εβδομάδα ανοικτά των αιγυπτιακών ακτών με 66 επιβάτες και πλήρωμα, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας.

Το υπουργείο υπέγραψε τη συμφωνά με την «διεθνή εταιρεία Deep Ocean Search (DOS), η οποία θα διεξάγει τις έρευνες για τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους Α320, το οποίο κατέπεσε την περασμένη εβδομάδα στη Μεσόγειο», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον να αναφερθεί πως το γαλλικό σκάφος που χρησιμοποιείται για τις έρευνες διαθέτει τον Alseamar, που θεωρείται ως ο καλλίτερος τεχνολογικός εξοπλισμός», για τον εντοπισμό του σήματος που εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά, προσθέτει το αιγυπτιακό υπουργείο.

Ο Γαλλος ΥΠΕΞ Ζαν –Μαρκ Ερό είχε επισημάνει από την περασμένη Τετάρτη πως το Παρίσι και το Κάιρο έχουν υπογράψει συμβόλαια με την DOS, που έχει τη βάση της στον Μαυρίκιο και την Alseamar. Το κόστος των συμβολαίων δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά έχει γίνει γνωστό πως θα το μοιρασθούν από κοινού Γαλλία και Αίγυπτος.

Εξάλλου, την Πέμπτη, το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ) είχε ανακοινώσει πως μία αποστολή υποβρυχίων ερευνών πρόκειται να «ξεκινήσει εντός των προσεχών ημερών», αρχής γενομένης από τον κατάπλου στην ζώνη του δυστυχήματος του υδρογραφικού σκάφους «Λαπλάς» του γαλλικού ναυτικού, στο οποίο θα επιβαίνουν και μέλη της ΒΕΑ.

Όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή, το υδρογραφικό σκάφος θα διαθέτει τρεις μηχανισμούς Detector 6000 της γαλλικής εταιρείας Alseamar, «ένα υποβρύχιο σύστημα που συλλαμβάνει και εντοπίζει τα σήματα που εκπέμπουν τα κουτιά με τα συστήματα εγγραφής δεδομένων της πτήσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X