ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστολή πτήσεων προς Βενεζουέλα ανακοίνωσε η Lufthansa

Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο δημοφιλής προορισμός είπε η εταιρεία

Kathimerini.gr

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, Lufthansa, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις πτήσεις της προς Βενεζουέλα από τις 18 Ιουνίου λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι οι νομισματικοί έλεγχοι Βενεζουέλα καθιστούν αδύνατο για τις αεροπορικές εταιρείες να μετατρέψουν τα κέρδη τους σε δολάρια και να στείλουν τα χρήματα στο εξωτερικό.

Η οικονομία της Βενεζουέλας έχει πληγεί σκληρά από την απότομη πτώση της τιμής του πετρελαίου - την κύρια πηγή εισοδήματος της χώρας. Η Βενεζουέλα έχει υψηλό πληθωρισμό και σοβαρές ελλείψεις σε βασικά αγαθά. 

Σε δήλωσή της, η Lufthansa ανακοόινωσε ότι αναγκάζεται «να αναστείλει από τις 18 Ιουνίου την γραμμή που συνδέει το Καράκας με την Φρανκφούρτη». 


Σημείωσε επίσης ότι η Βενεζουέλα δεν είναι πια τόσο δημοφιλής προορισμός και η ζήτηση των πτήσεων προς τη χώρα έχει μειωθεί σημαντικά από το 2015. Τέλος η εταιρεία τόνισε πως στο εγγύς μέλλον ελπίζει να αποκαταστήσει τις αεροπορικές της υπηρεσίες στη χώρα. 

Σημειώνεται ότι οι αυστηροί έλεγχοι του νομίσματος επιβλήθηκαν για πρώτη φορά στη Βενεζουέλα το 2003 από τον Ούγκο Τσάβες. Οι σκληρότεροι περιορισμοί που επιβλήθηκαν πριν από δύο χρόνια ανάγκασαν πολλές αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα. 

Μάλιστα, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν τώρα οι επιβάτες να πληρώνουν το εισιτήριό τους σε δολάρια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση