ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έξι χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν το Χαλέπι

Λογω επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη περιοχή

ΚΥΠΕ

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει περιοχές στη βόρεια Συρία, λόγω των επιθέσεων μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανέφερε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Μαζική έξοδος σημειώθηκε στις πόλεις Σέιχ 'Ασα, Μάρε και άλλες πόλεις στην επαρχία Χαλέπι (βόρεια), λόγω των επιθέσεων του ΙΚ στις περιοχές αυτές, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Το ΙΚ εξαπέλυσε πρόσφατα μεγάλης κλίμακας επίθεση σε περιοχές υπό τον έλεγχο των SDF στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπιού, σε αντίποινα για τις επιθέσεις των SDF σε θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης στη βόρεια ύπαιθρο της επαρχίας Ράκα (βόρεια), ντε φάκτο πρωτεύουσας του ΙΚ.

Οι SDF κατάφεραν να απωθήσουν τις επιθέσεις του ΙΚ στη Μάρε, την οποία οι Σύροι αντάρτες θεωρούν "πρωτεύουσα της επανάστασης", καθώς η πόλη ήταν η πρώτη όπου ξέσπασε ένοπλη εξέγερση, η οποία επεκτάθηκε στην πόλη Χαλέπι κατά τα πρώτα χρόνια του πενταετούς πολέμου στη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ο κόσμος κατευθύνθηκε σε άλλες περιοχές υπό τον έλεγχο των SDF, προσθέτοντας πως στις πόλεις αυτές υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής αναμέτρησης.

Οι SDF, που έχουν σχηματιστεί πρόσφατα από Κούρδους και 'Αραβες μαχητές, εξαπέλυσαν επίθεση προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο περιοχών στη βόρεια Ράκα με αεροπορική κάλυψη από τις ΗΠΑ. Το Παρατηρητήριο, που διαθέτει ένα δίκτυο ακτιβιστών επί του εδάφους, ανέφερε πως η προώθηση των SDF έχει επιβραδυνθεί, καθώς οι μαχητές του ΙΚ είναι καλά προετοιμασμένοι για τη μάχη.

Σκοπός της επίθεσης των SDF είναι ο έλεγχος ενός τριγώνου ανάμεσα στο Χαλέπι και τη Ράκα, ώστε να αποκοπεί η δυνατότητα μετακίνησης μαχητών του ΙΚ μεταξύ των δύο επαρχιών. Η Μάρε είναι επίσης μεγάλης σημασίας, καθώς συνορεύει με την Τουρκία, και αποτελεί μια σημαντική γραμμή εφοδιασμού των μαχητών των ανταρτών στο βόρειο Χαλέπι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X