ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρωσία: Ακόμα περιμένουμε απολογία και αποζημίωση για το Σουχόι

Η κατάρριψη του πολεμικού προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Ρωσία ακόμα περιμένει από την Τουρκία μία εξήγηση, μία απολογία και μία αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικά F-16 στα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Απαντώντας στα σχόλια του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Άγκυρα δεν γνωρίζει τι είδους «πρώτο βήμα» αναμένει η Μόσχα, ο κ. Πεσκόφ εξέφρασε τη λύπη του για το ότι «έως τώρα η τουρκική πλευρά δεν έχει κάνει κανένα βήμα» για να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό και να επανορθώσει οικονομικά.

Η κατάρριψη έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου, υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες, κατά τη διάρκεια της ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας στη Συρία.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το Σουχόι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε μετά από αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις από τους τούρκους πιλότους. Στον αντίποδα, η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση.

Η κατάρριψη οδήγησε στο θάνατο ενός εκ των δύο χειριστών του ρωσικού αεροπλάνου, ενώ ο δεύτερος διασώθηκε μετά από ρωσική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έχασε τη ζωή του και ένας ρώσος πεζοναύτης.

Η κατάρριψη του Σουχόι προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Το Κρεμλίνο απαγόρευσε σε ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία να πωλούν πακέτα για την Τουρκία, πλήττοντας βαθιά τον τουρκικό τουρισμό, ενώ παράλληλα το Κρεμλίνο έχει επιβάλει εμπάργκο σε διάφορες τουρκικές εξαγωγές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση