ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η γαλλική κυβέρνηση ανησυχεί λόγω των απεργιών

Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ζήτησε τον τερματισμό των απεργιών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε πολύ αυστηρό ύφος, ο υπουργός Αθλητισμού Πατρίκ Κανέρ κατηγόρησε τα συνδικάτα CGT και SUD, επικεφαλής της απεργιακής κινητοποίησης στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, που βρίσκεται στην ένατη ημέρα της, για «ανταρτοπόλεμο».

«Αντιμετωπίζουμε ένα εξτρεμιστικό πνεύμα στο πλαίσιο της πολιτικής του χειρότερου...Σκοπός είναι να χαλάσει η γιορτή. Και χαλώντας τη γιορτή, χαλάμε την εικόνα της Γαλλίας, την πλήττουμε μακροπρόθεσμα», είπε ο γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter εκφράζοντας την ανησυχία του και για τις πιθανές συνέπειες στην υποψηφιότητα της Γαλλίας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

«Ας μην καταστρέψουμε αυτήν την ικανότητα της Γαλλίας στην διοργάνωση διεθνών γεγονότων», δήλωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υπουργός Περιβάλλοντος και τρίτη στην ιεραρχία της κυβέρνησης ζητώντας να σταματήσει το «χάος».

«Δεν είναι δυνατόν μία σύγχρονη χώρα να βρίσκεται σε διαρκή αναταραχή», είπε σε αυστηρό τόνο ανησυχώντας για τις επιπτώσεις της κατάστασης σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ζήτησε τον τερματισμό των απεργιών που «δεν έχουν πια κανένα νόημα» και απειλούν να ματαιώσουν μία αρχή οικονομικής ανάκαμψης.

«Η απασχόληση συνέρχεται, δεν είναι η στιγμή για να τη σταματήσουμε», προειδοποίησε αναφερόμενος στη δημιουργία περισσότερων του αναμενομένου θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων τριμήνων, με τον ιδιωτικό τομέα να ξαναβρίσκει ρυθμούς αντίστοιχους με το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Εκτός από την απεργία στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, η Γαλλία ζει υπό την απειλή των στάσεων εργασίας των πιλότων της Air France από το Σάββατο, ενώ τα σκουπίδια κατακλύζουν τους δρόμους του Παρισιού και της Μασαλίας.

Τα αιτήματα των απεργών, ένα συνονθύλευμα κλαδικών αιτημάτων και καταγγελίας της μεταρρύθμισης στον τομέα της απασχόλησης, ενώ διαδήλωση των συνδικάτων οργανώνεται για την Τρίτη στο Παρίσι, εν μέσω των εκδηλώσεων του Euro 2016.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X