ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με έξι μονάδες μπροστά το Brexit

Τηλεφωνική και διαδικτυακή δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Περαιτέρω ενίσχυση της πρόθεσης ψήφου υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου καταδεικνύουν δύο νέες δημοσκοπήσεις για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian το απόγευμα της Δευτέρας.

Τόσο η τηλεφωνική όσο και η διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας ICM για λογαριασμό της εφημερίδας εμφανίζουν το λεγόμενο Brexit να προηγείται με 53% έναντι 47% της παραμονής, όταν εξαιρούνται οι αναποφάσιστοι.

Οι αντίστοιχες δημοσκοπήσεις προ δύο εβδομάδων έφερναν και πάλι το Brexit μπροστά αλλά με μικρότερη διαφορά, 52% έναντι 48%.

Εκλογικός αναλυτής σχολιάζει στην εφημερίδα Guardian ότι τα νεότερα ποσοστά συνάδουν με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων, δηλαδή την περίοδο κατά την οποία το ζήτημα της ενδοκοινοτικής μετανάστευσης αποτελεί το κεντρικό θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών από τις δύο αντίπαλες παρατάξεις.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων εμφανίζεται μειωμένο, από 13% πριν από δύο εβδομάδες στο 6% και στο 7% στις δύο νέες δημοσκοπήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση