ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γνωστός τζιχαντιστής ο δράστης του Παρισιού

Καζνέβ: Απεχθής τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το προπαγανδιστικό πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισε τον δράστη «μαχητή» της οργάνωσης. Ο δολοφόνος ήταν γνωστός στις γαλλικές Αρχές για τζιχαντιστική δραστηριότητα, όμως το Παρίσι ακόμα αποφεύγει να κάνει λόγο για ασφαλή σύνδεση του περιστατικού με το ISIS.

Ως «απεχθή τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ τη διπλή δολοφονία που σημειώθηκε τη νύχτα στα περίχωρα του Παρισιού, την ευθύνη για την οποία έσπευσε να αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Ο δράστης δήλωσε υποστηρικτής του ISIS, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης ήταν γνωστός στις Αρχές, αφού το 2013 είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση για σύνδεση με ισλαμιστική οργάνωση που είχε τρομοκρατικές προθέσεις και σχέσεις με το Πακιστάν.

Το προπαγανδιστικό πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισε τον δράστη «μαχητή» της οργάνωσης, αν και δεν είναι ακόμα σαφές εάν πρόκειται για οργανωμένη επίθεση ή για ένα «μοναχικό λύκο» που εμπνεύστηκε από την προπαγάνδα των τζιχαντιστών.

Οι δηλώσεις του κ. Καζνέβ έγιναν μετά την έκτακτη διυπουργική σύσκεψη που κάλεσε στο Ελιζέ ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος νωρίτερα σε ανακοίνωσή του καταδίκασε τη «φρικτή πράξη» στο Παρίσι, όμως απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε ισλαμιστικά κίνητρα ή στο Ισλαμικό Κράτος. Επεσήμανε πως θα χυθεί «άπλετο φως» από τη Δικαιοσύνη ώστε να διαπιστωθεί «η ακριβής φύση» της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι χρειάζεται προσοχή και ότι ακόμα είναι πρόωρο να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Εάν πάντως επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για επίθεση του ISIS, θα πρόκειται για το πρώτο χτύπημα σε γαλλικό έδαφος μετά το μακελειό του Νοεμβρίου, με 130 νεκρούς, στο Παρίσι, το οποίο έρχεται μάλιστα μέσα στο Euro 2016.

Η επίθεση

Ο δολοφόνος, που φέρεται να είναι ο 25χρονος Γάλλος Λαρόσι Αμπάλα, αρχικά μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αξιωματικό της γαλλικής Αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και επέστρεφε σπίτι του στην περιοχή Μαγκναβίλ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αυτήκοοι μάρτυρες άκουσαν τον δράστη να φωνάζει «Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος», ενώ χτυπούσε το θύμα του.

Στη συνέχεια, ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι όπου κράτησε ως ομήρους τη σύντροφο του θύματος, επίσης αστυνομικό, και τον 3χρονο γιο τους.

Ακολούθησαν άκαρπες διαπραγματεύσεις κατά τις οποίες ο δράστης δήλωσε στους αστυνομικούς πως είναι οπαδός του ISIS.

Τελικά, η ειδική ομάδα της γαλλικής Αστυνομίας, η RAID, εισέβαλε στο οίκημα και εξουδετέρωσε τον ένοπλο. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, όμως το αγοράκι εντοπίστηκε σώο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση