ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δύο συλλήψεις για το διπλό φονικό στο Παρίσι

Οι δύο ύποπτοι φέρεται να είχαν στενές σχέσεις με τον δράστη

ΠΗΓΗ: skai.gr

 Δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση στη Γαλλία μετά δολοφονία δύο αστυνομικών στα που έλαβε χώρα το βράδυ στα περίχωρα του Παρισιού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Οι δύο ύποπτοι φέρεται να είχαν στενές σχέσεις με τον δράστη, που σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχει ταυτοποιηθεί ως ο 25χρονος Γάλλος Λαρόσι Αμπάλα.

Ο Αμπαλά ήταν γνωστός στις Αρχές, αφού το 2013 είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση για σύνδεση με ισλαμιστική οργάνωση που είχε τρομοκρατικές προθέσεις και σχέσεις με το Πακιστάν.

Την ευθύνη έσπευσε να αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, με το προπαγανδιστικό πρακτορείο του, το Amaq να χαρακτηρίζει το δολοφόνο μαχητή» της οργάνωσης. Πάντως ακόμα δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για οργανωμένη επίθεση ή για ένα «μοναχικό λύκο» που εμπνεύστηκε από την προπαγάνδα των τζιχαντιστών.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε νωρίτερα το διπλό φονικό ως «αδιαμφισβήτητα τρομοκρατική» ενέργεια, αποφεύγοντας όμως να την καταλογίσει στο ISIS.

Η επίθεση άρχισε όταν ο δράστης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αξιωματικό της γαλλικής Αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και επέστρεφε σπίτι του στην περιοχή Μαγκναβίλ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αυτήκοοι μάρτυρες άκουσαν το δράστη να φωνάζει «Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος», ενώ χτυπούσε το θύμα του.

Στη συνέχεια, ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι όπου κράτησε ως ομήρους τη σύντροφο του θύματος, επίσης αστυνομικό, και τον 3χρονο γιό τους.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως ο δράστης κινηματογράφησε σκηνές της επίθεσης και τις ανέβασε στο Facebook.

Ακολούθησαν άκαρπες διαπραγματεύσεις κατά τις οποίες ο δράστης δήλωσε στους αστυνομικούς πως είναι οπαδός του ISIS.

Τελικά η ειδική ομάδα της γαλλικής Αστυνομίας, η RAID, εισέβαλε στο οίκημα και εξουδετέρωσε τον ένοπλο. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, όμως το αγοράκι εντοπίστηκε σώο.

Η επίθεση έχει προκαλέσει φόβους στις τάξεις της γαλλικής Αστυνομίας ότι οι αστυνομικοί γίνονται πλέον στόχοι εξτρεμιστών. Αντιδρώντας, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε πως σήμερα Τρίτη οι αστυνομικοί θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν τα υπηρεσιακά όπλα τους μαζί τους αφού φύγουν από την υπηρεσία τους.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση