ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Λάθος και οι δυο πλευρές για τα επεισόδια στο Τζιχανγκίρ

Πρώτα έγινε έντονη συζήτηση και μετά καβγάς

ΚΥΠΕ

Και οι δύο πλευρές έχουν λάθος, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση σε δισκοπωλείο στο Τζιχανγκίρ της Κωνσταντινούπολης όπου γινόταν κατανάλωση αλκοόλ σε περίοδο νηστείας του Ραμαζανιού. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι εκείνο που τον στεναχώρησε πραγματικά είναι πως θύμα ήταν Κορεάτης καταστηματάρχης. 

Στις δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη, εξήγησε ότι όπως πληροφορήθηκε το επεισόδιο συνέβη όταν ο Κορεάτης καταστηματάρχης έστειλε προσκλήσεις διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την παρουσίαση άλμπουμ που θα γινόταν διαδικτυακά. Στην εκδήλωση, σύμφωνα με τον Ερντογάν, συμμετείχαν γύρω στα 20-30 άτομα τα οποία επειδή δεν χωρούσαν στο μικρό δισκοπωλείο κάθισαν έξω στο δρόμο και έπιναν αλκοόλ, προκαλώντας την αντίδραση μιας ομάδας ανθρώπων της γειτονιάς. Πρώτα έγινε έντονη συζήτηση και  μετά καβγάς, ανέφερε στις δηλώσεις του. Οι εμπλεκόμενοι έχουν εντοπιστεί και οι περισσότεροι συνελήφθηκαν.

"Αυτό που μου προκάλεσε πραγματική λύπη είναι ο Κορεάτης καταστηματάρχης μας που υπήρξε θύμα. Όσο λάθος είναι να βγαίνουν στα σοκάκια και να κάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις σε ημέρες Ραμαζανιού άλλο τόσο λάθος είναι να παρεμβαίνουν σε αυτές χρησιμοποιώντας ωμή βία. Εδώ και οι δύο πλευρές κάνουν λάθος. Αυτοί που ανταπαντούν με μη δημοκρατική αντίδραση σε αυτούς που δεν σέβονται το δικό τους λαό και τις ευαισθησίες της δικής τους πόλης δυστυχώς προσβάλλουν τη φιλοξενία μας. Αυτοί που διαστρεβλώνουν ένα απλό επεισόδιο για να δημιουργήσουν το μύθο `της επίθεσης εναντίον αυτών που δεν νηστεύουν` έχουν κακή πρόθεση. Εκφράζω τη λύπη μου στον Κορεάτη καταστηματάρχη. Καταδικάζω αυτούς που άνοιξαν το δρόμο σε αυτό το απαίσιο επεισόδιο με την αναισθησία τους και αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός χρησιμοποιώντας ωμή βία", ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση