ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάνω από 20 προσαγωγές πριν καν αρχίσει η μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι

Περίπου 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός ώστε να αποφευχθούν τυχόν ταραχές

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν προσαχθεί στο Παρίσι, πριν καν αρχίσει η μεγάλη διαδήλωση επτά μεγάλων συνδικάτων και διάφορων φοιτητικών οργανώσεων για τα εργασιακά, όπως μεταδίδει ο γαλλικός σταθμός BFM-TV.

Η πορεία άρχισε στις 15:00 ώρα Ελλάδος, ενώ περίπου 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός ώστε να αποφευχθούν τυχόν ταραχές.

Χιλιάδες άτομα αναμένεται να λάβουν μέρος στην πορεία, η οποία όμως θα περιοριστεί σε μία μικρή διαδρομή κοντά στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η τελική διαδρομή επελέγη έπειτα από σύσταση του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, και ήταν προϋπόθεση προκειμένου να δοθεί άδεια για τη διαδήλωση, η οποία είχε αρχικά απαγορευτεί από την Αστυνομία.

Ο κ. Καζνέβ έχει προειδοποιήσει ότι οι Αρχές «δεν πρόκειται να ανεχτούν οποιοδήποτε περιστατικό βίας.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για την εργασιακή μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ για τα εργασιακά, η οποία διευκολύνει τις απολύσεις και τις προσλήψεις και ταυτόχρονα προαγάγει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας σε εταιρικό επίπεδο.

Το επίμαχο νομοσχέδιο περάσει την κάτω Βουλή, την Εθνοσυνέλευση, χωρίς κανονική ψηφοφορία αλλά με ψήφο εμπιστοσύνης, καθότι η κυβέρνηση φοβόταν τη στάση «ανταρτών» Σοσιαλιστών βουλευτών.

Η ψήφιση της εργασιακής μεταρρύθμισης από την πάνω Βουλή, τη Γερουσία, είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο κ. Ολάντ διαμήνυσε πως επιμείνει στην εργασιακή μεταρρύθμιση «έως τη γραμμή του τερματισμού».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X