ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τέσσερεις νεκροί αστυνομικοί από την επίθεση στο Μπαγκλαντές

Το ISIS πήρε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τέσσερεις νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κατάσταση ομηρίας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από αργά το απόγευμα μέσα στη διπλωματική ζώνη της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, της Ντάκα.

 

 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο-αρτοποιείο, άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια άρπαξαν αιχμαλώτους. Έχουν υπάρξει και ανταλλαγές πυροβολισμών ανάμεσα στους δράστες και αστυνομικούς.

Ο τοπικός αστυνομικός διοικητής δήλωσε ότι ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται και ξένοι υπήκοοι και επιβεβαίωσε ότι οι δράστες είναι οκτώ ή εννέα. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, τέσσερεις αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους αφού υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ άλλοι σαράντα είναι οι τραυματίες.

 

 

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί, ενώ φέρεται να γίνονται προετοιμασίες για αστυνομική εισβολή στο κτήριο με τη χρήση θωρακισμένων οχημάτων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που είναι προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών να μεταδίδει ότι μαχητές του βρίσκονται πίσω από το χτύπημα. Αυτό μεταδίδει η υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων SITE.

Το «τηλεγράφημα» του Amaq κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι από το εστιατόριο ακούγονται κραυγές «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

 

 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο, άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια άρπαξαν αιχμαλώτους. Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί κάνουν λόγο για ως και εννέα δράστες.

Η τοπική εφημερίδα Daily Star μεταδίδει ότι περίπου 30 άνθρωποι έχουν πυροβοληθεί. Δύο άτομα, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Προηγούμενη ενημέρωση

Η εφημερίδα Dhaka Tribune, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, μεταδίδει ότι στο σημείο υπάρχουν περίπου 20 όμηροι, ανάμεσά τους και ξένοι υπήκοοι.

Τα κίνητρα των ενόπλων δεν είναι ακόμα γνωστά, όμως υπάρχουν μαρτυρίες ότι από το εστιατόριο ακούγονται κραυγές «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει ζητήσει από τους εργαζόμενούς της να μείνουν στο σημείο που βρίσκονται, πάντως ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι ως τώρα δεν υπάρχουν αγνοούμενοι υπάλληλοι.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση