ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρόπους ενίσχυσης του παγκόσμιου εμπορίου συζητούν σήμερα οι G20

Η οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι αδύναμη

ΚΥΠΕ

Η Κίνα θα συνεργαστεί με τους εταίρους στην ομάδα των G20 για την προώθηση της ανάπτυξης του εμπορίου, παγκοσμίως, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Εμπορίου του Πεκίνου, στο πλαίσιο της συνάντησης των κορυφαίων οικονομιών του κόσμου στη Σαγκάη.

Το εμπόριο, παγκοσμίως, αναμένεται να αυξηθεί με το μέτριο ρυθμό του 2,8% το 2016, ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), με την αβεβαιότητα για την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ να αυξάνει τις ανησυχίες.

“Η οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι αδύναμη και το παγκόσμιο εμπόριο κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα", δήλωσε ο Gao Hucheng, προτού οι Υπουργοί αρχίσουν συνομιλίες, διαβεβαιώνοντας ότι “η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με όλα τα μέρη με σοφία, θάρρος και ενέργειες".

Ο κ. Gao είπε ότι υπουργοί θα συζητήσουν το πώς θα ενισχύσουν το εμπόριο και θα συντονίσουν τις επενδυτικές στρατηγικές, παγκοσμίως, καθώς και τον τρόπο ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των G20.

"Ο κόσμος είναι αισιόδοξος, παρά τις δυσκολίες στις συνομιλίες που βρίσκονται ενώπιον μας. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ελπίδα και ευκαιρίες", τόνισε ο κ. Gao.

Στις συνομιλίες του Σαββάτου συμμετέχουν οι υπουργοί εμπορίου των G20 καθώς και εκπρόσωποι από οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και του ΠΟΕ.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΕ Roberto Azevedo δήλωσε την Παρασκευή πριν από τις συνομιλίες ότι το 2016 θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία η ανάπτυξη του εμπορίου θα βρίσκεται κάτω από το 3% - στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X