ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χρόνο για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit ζήτησε η Μέι

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο Μέρκελ και τον Πρόεδρο Ολάντ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίο τη συνεχάρησαν για την ανάδειξη της στην πρωθυπουργία της Βρετανίας είχε η Τερέζα Μέι κατά την πρώτη ημέρα της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Συγκεκριμένα η Βρετανίδα Πρωθυπουργός συνομίλησε με την Καγκελάριο Μέρκελ, τον Πρόεδρο Ολάντ και τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Κένι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η κα Μέι «τόνισε τη δέσμευσή της να υλοποιήσει τη βούληση του βρετανικού λαού να φύγει από την ΕΕ».

«Η Πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα χρειαζόμασταν λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε για αυτές τις διαπραγματεύσεις και αναφέρθηκε στην ελπίδα της ότι αυτές θα μπορούσαν να διεξαχθούν σε ένα εποικοδομητικό και θετικό πνεύμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η κα Μέι δέχθηκε επίσης συγχαρητήρια επιστολή από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εκφράζει την ευχή η Βρετανία να ξεκαθαρίσει σύντομα «τη νέα κατάσταση» στη σχέση της με την ΕΕ.

Κατά την πρώτη πλήρη ημέρα της ως Πρωθυπουργός, η Τερέζα Μέι αναμένεται να ολοκληρώσει τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση