ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν: Οπωσδήποτε θα υπάρξει απόφαση για θανατική ποινή

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την επαναφορά της θανατικής ποινής, μετά και από απαίτηση Τούρκων πολιτών και των όσων προηγήθηκαν στο πραξικόπημα, εξετάζει σοβαρά ο Ερντογάν και από τις δηλώσεις του φαίνεται πως βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική απόφαση. 

«Δεν μπορούμε να μη σεβαστούμε το αίτημά σας» τόνισε ο ίδιος…

«Στο θέμα της θανατικής ποινής οπωσδήποτε θα υπάρξει μια απόφαση. Αδέλφια μου, ως κράτος και ως κυβέρνηση γνωρίζουμε και ακούμε το αίτημά σας. Δεν μπορούμε να μη σεβασθούμε το αίτημά σας. Στις δημοκρατίες ισχύει αυτό που λέει ο λαός. Πιστεύω ότι η κυβέρνησή μας αφού συζητήσει με την αντιπολίτευση θα φθάσει εν προκειμένω σε μια απόφαση.

Και την απόφαση αυτή δεν θα μπορέσουμε να την καθυστερήσουμε πολύ διότι όσοι προβαίνουν σε πραξικόπημα στη χώρα αυτή θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημά του. Τη στιγμή αυτή η κυβέρνησή μας θα στείλει μηνύματα και προς την Αμερική και προς τη Δύση και προς όλους. Θα ζητήσουμε από τις ΗΠΑ το κεφάλι του αρχιτρομοκράτη, του Επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης των φετουλαχτσήδων», λέει ο Ερτνογάν.

Τριήμερη αναβολή για τους 8 στασιαστές της Αλεξανδρούπολης
Δεν ξέραμε τίποτα για πραξικόπημα ανέφεραν κατά τη σύλληψή τους
Τριήμερη αναβολή έλαβαν οι οκτώ στρατιωτικοί, που προσήχθησαν στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.

Οι στρατιωτικοί επέβαιναν στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Δημόκριτος και πήραν άδεια προσγείωσης επειδή επικαλούμενοι μηχανική βλάβη.

Οι ίδιοι κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, για ηθική αυτουργία στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου.

«Δεν ξέραμε τίποτα για πραξικόπημα, οι διοικητές μας ήταν αυτοί που είχαν ενεργό ρόλο. Εμείς δεν είχαμε καμία συμμετοχή σε αυτό. Μας είχαν δώσει εντολή να προσγειώσουμε δύο ελικόπτερα έξω από την Κωνσταντινούπολη. Μεταφέραμε τραυματίες όταν αρχίσαμε να δεχόμαστε πυρά της αστυνομίας από το έδαφος»

«Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Θα μας εκτελούσαν. Βλέπαμε ταραχές, συμπλοκές και νεκρούς. Αποφασίσαμε να φύγουμε. Είδαμε ότι η πιο κοντινή διαδρομή και το πλησιέστερο αεροδρόμιο ήταν της Αλεξανδρούπολης. Πήραμε ένα νοσοκομειακό ελικόπτερο και φύγαμε» δήλωσαν οι Τούρκοι αξιωματικοί μετά τη σύλληψή τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση