ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος

Ο κ. Στόλτεμπεργκ εξέφρασε στον Τούρκο Πρόεδρο την αλληλεγγύη του

ΚΥΠΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

Ο κ. Στόλτεμπεργκ εξέφρασε στον Τούρκο Πρόεδρο την αλληλεγγύη του, κατέστησε όμως σαφές ότι οφείλει ως μέλος του ΝΑΤΟ να σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, όπως και όλα τα άλλα κράτη μέλη.

Ο κ. Στόλτεμπεργκ σε γραπτή του δήλωση ανέφερε: "Μίλησα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία . Χαιρέτισα την ισχυρή υποστήριξη που έδειξε ο λαός και όλα τα πολιτικά κόμματα στη δημοκρατία και στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Ο τουρκικός λαός έχει δείξει μεγάλο θάρρος".

"Μετέφερα επίσης τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των αθώων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και ευχήθηκα ταχεία ανάρρωση σε όσους έχουν τραυματιστεί", πρόσθεσε.

Καταδίκασε για μια ακόμη φορά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και επανέλαβα την πλήρη υποστήριξή μου στους δημοκρατικούς θεσμούς της Τουρκίας .

Ως μέλος μιας μοναδικής κοινότητας αξιών, είναι σημαντικό για την Τουρκία , όπως και για όλους τους άλλους Συμμάχους , να διασφαλίζουν τον πλήρη σεβασμό της δημοκρατίας και των θεσμών της, της συνταγματικής τάξης, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ελευθεριών, πρόσθεσε .

Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, με τον οποίο στέκομαι αλληλέγγυος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, κατέληξε ο κ. Στόλτεμπεργκ .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου έχει τον τρόπο να φέρνει τους κανόνες του παιχνιδιού στα μέτρα του και να εξουδετερώνει (πολιτικά ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ