ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αφγανιστάν: 61 νεκροί και 207 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας

Ο αριθμός των θυμάτων επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας

ΠΗΓΗ: Reuters

Τουλάχιστον 60άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν σε μια τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε μια μαζική διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι χθες, στο Reuters. 

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν όταν βομβιστές αυτοκτονίας «χτύπησαν» στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, σε μια επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη ο ISIS.

Ο αριθμός των θυμάτων επιβεβαιώθηκε από τον Mohammad Ismail Kawousi, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Τουλάχιστον τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ήταν παρόντες στο συλλαλητήριο. Ο πρωτος πυροδότησε ένα γιλέκο εκρηκτικών υλών, ο δεύτερος σκοτώθηκε από την αστυνομία, ενώ ο τρίτος είχε ένα ελαττωματικό εκρηκτικό γιλέκο. Η τύχη του τρίτου εισβολέα είναι άγνωστη.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν φθάσει στον τόπο της έκρηξης και οι τραυματίες έχουν ληφθεί σε κοντινά νοσοκομεία.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης που πραγματοποιούσαν μέλη της σιϊτικής μειονότητας Χαζάρα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

 Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξάνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με TOLOnews, δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τη διαμαρτυρία. 

Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκάνι είπε ότι ήταν «βαθιά θλίψη» από τη σφαγή.

"Ειρηνική διαμαρτυρία είναι το δικαίωμα του κάθε πολίτη, αλλά και οπορτουνιστική τρομοκράτες διείσδυσαν τα πλήθη και πραγματοποίησαν την επίθεση, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας έναν αριθμό πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δυνάμεων ασφαλείας", πρόσθεσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση