ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιαπωνία: 19 άτομα με αναπηρίες σκοτώθηκαν σε ίδρυμα

Πρώην υπάλληλος ιδρύματος τραυμάτισε άλλους 24

ΚΥΠΕ

Δεκαεννιά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 24 νοσηλεύονται ύστερα από επίθεση με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία νωρίς σήμερα, σύμφωνα με το εθνικό ειδησειογραφικό πρακτορείο NHK.

Η Αστυνομία στην Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την Αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στο χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En. Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτος είπε στην αστυνομία, "Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους".

Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο. Το κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 150 ατόμων.

Τέτοιοι μαζικοί φόνοι σπανίζουν στην Ιαπωνία. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο διαδραματίστηκε το 2001, όταν οκτώ παιδιά μαχαιρώθηκαν στο σχολείο τους από έναν πρώην επιστάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X