ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύλληψη υπόπτου για την επίθεση στον καθολικό ναό στη Νορμανδία (upd)

Το ISIS βρίσκεται πίσω από την αιματηρή επίθεση δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας άνδρας συνελλήφθη σε σχέση με την επίθεση στην καθολική εκκλησία και συγκεκριμένα στην πόλη Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ, στη Νορμανδία, σύμφωνα με τον γάλλο Εκπρόσωπο. Ο ύποπτος βρισκόταν κοντά στον ναό όπου οι αρχές τον συνέλλαβαν.

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ  δήλωσε πως ο ISIS κρύβεται πίσω από τη νέα επίθεση σε καθολικό ναό της Γαλλίας, ο οποίος μετέβη στην σκηνή της τραγωδίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Φρανσουά Ολάντ, ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από δύο τρομοκράτες στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Η δολοφονία του ιερέα ακολουθεί σειρά επιθέσεων στην Γαλλία η οποία βρίσκεται από το Νοέμβριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά και την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Ο Γάλλος Πρόεδρος διαμήνυσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον της Γαλλίας. Αυτόν τον πόλεμο πρέπει να τον νικήσουμε, κατέληξε.

Όλος ο γαλλικός λαός αισθάνεται τις συνέπειες των επιθέσεων, γι αυτό πρέπει να έχουμε ενότητα, κανένας δεν πρέπει να σπάσει αυτή την ενότητα, διαμήνυσε.

«Οι τρομοκράτες δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα, γι αυτό πρέπει εμείς να τους σταματήσουμε».

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε την διερεύνηση της επίθεσης, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Η νέα επίθεση στη Γαλλία, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης όταν δύο δράστες εισήλθαν σε εκκλησία στην πόλη Ρουέν και υπό την απειλή μαχαιριού, έθεσαν υπό ομηρία τους πιστούς, οι οποίοι προσεύχονταν εντός του ναού, καθώς και τον ιερέα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, οι όμηροι ήταν πέντε, ενώ ένας εξ αυτών έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και αντιτρομοκρατικές ομάδες, μέλη των οποίων πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο δράστες, οι οποίοι πρόλαβαν να σκοτώσουν έναν εκ των πιστών.

Νεκρός βρέθηκε και ο ιερέας του ναού, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία αποκεφαλίστηκε από τους δράστες.

Η Αστυνομία είχε ενημερωθεί για το περιστατικό από μία καλόγρια.

Στο σημείο μετέβη ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση