ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

9 στους 10 θέλουν επαναφορά της θανατικής ποινής

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

ΚΥΠΕ

Το 91% επιθυμεί την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Τουρκίγε ενώ το 7% δηλώνει κατά και το 2% αναποφάσιστο.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας ΜΑΚ με δείγμα 5,400 ατόμων, το 88% θέλει την επαναφορά της θανατικής ποινής και το 3% τάσσεται εναντίον. Το 9% είναι αναποφάσιστο.

Με βάση την ίδια δημοσκόπηση το 84% πιστεύει ότι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος κρύβεται διεθνής δύναμη, με το 70% να πιστεύει ότι είναι οι ΗΠΑ και το 14% η Βρετανία. Το 70% θεωρεί ότι ο λαός και ο Πρόεδρος συνέβαλαν στην καταστολή του πραξικοπήματος. Το 88% δηλώνει ότι δεν έχει επηρεαστεί από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί.

Για την έκκληση του Προέδρου της Τουρκίας στον λαό να γίνει «φρουρός της δημοκρατίας» το 72% απάντησε ότι συμμετείχε έστω και μία φορά στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στις πλατείες κάθε βράδυ, ενώ το 22% δεν συμμετείχε καθόλου. Το 28% δήλωσε ότι τις εγκατέλειψε προ ημερών και το 20% ότι συνεχίζει να συμμετάσχει.

Το 94,5% θεωρεί ότι το πραξικόπημα ήταν απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας και το 1,5% ότι ήταν «θέατρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X