ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εντάλματα σύλληψης εκατό γιατρών στην Τουρκία

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής Αστυνομίας

Μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας ξεκίνησε στο στρατιωτικό νοσοκομείο GATA στην Άγκυρα έπειτα από ένταλμα σύλληψης 100 γιατρών και στελεχών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πηγές της προεδρίας γιατροί του νοσοκομείου με ιατρικές αναφορές τους εμπόδιζαν την ανέλιξη στρατιωτικών που δεν ανήκαν στις τάξεις του κινήματος Φετουλάχ Γκιουλέν.

Υπεραμύνεται των πολιτικών Ερντογάν ο Γιλντιρίμ

Στο μεταξύ με δηλώσεις του ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέρει ότι κανένας πραξικοπηματίας δεν είναι ατατουρκιστής, κανένας δεν είναι κεμαλιστής, λέγοντας ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ είχε δει πόσο λάθος ήταν η συμμετοχή του στρατού στην πολιτική.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι οι σχολές πολέμου θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αυτά που θα κλείσουν είναι τα στρατιωτικά λύκεια και πλέον στις σχολές πολέμου θα μπορούν να μπαίνουν μόνο οι απόφοιτοι των κανονικών σχολείων και των θρησκευτικών σχολείων.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου η Τουρκία γύρισε από το χείλος του γκρεμού, προσθέτοντας πως αν είχε πετύχει το πραξικόπημα ούτε σύνταγμα θα υπήρχε, ούτε βουλή, ούτε νόμοι. Τα πολιτικά κόμματα θα έκλειναν, ενώ δεν θα έμενε ούτε ίχνος ελευθερίας έκφρασης ή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είπε.

 

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση