ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Aγωγή κατά των δημιουργών του «Pokemon Go»

Ένας Αμερικανός υπέβαλλε αγωγή για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αντιμέτωποι με την πρώτη τους αγωγή βρίσκονται οι δημιουργοί του «Pokemon Go», μετά την απόφαση ενός Αμερικανού να κινηθεί νομικά κατά των εταιρειών Niantic, Nintendo και Pokemon Company για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο άνδρας ισχυρίζεται ότι άγνωστοι άρχισαν πρόσφατα να περιφέρονται έξω από την πόρτα του και ότι τουλάχιστον 5 από αυτούς του χτύπησαν ακόμα και την πόρτα ζητώντας του να πάνε στην αυλή του σπιτιού του.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι δημιουργοί του Pokemon Go έχουν «επιδείξει κατάφωρη περιφρόνηση για τις προβλεπόμενες συνέπειες που θα είχε το παιχνίδι, τοποθετώντας στον πραγματικό κόσμο τα εικονικά Pokemon, χωρίς πρώτα να ζητήσουν την άδεια των ιδιοκτητών ακινήτων».

Αφότου κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου, το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για smartphone κινητά έχει αναδειχτεί σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Ήδη υπάρχουν αρκετοί δημόσιοι χώροι, ανά τον κόσμο, που έχουν αναρτήσει απαγορεύσεις για χρήση του παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις τους όπως π.χ. το Peace Memorial Park στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ και το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης 'Αουσβιτς στην Πολωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση