ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστυνομικές έφοδοι στη Γερμανία με στόχο ισλαμιστές ιεροκήρυκες

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν έγιναν συλλήψεις

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εφόδους και έρευνες σε πολλές πόλεις με στόχο τον εντοπισμό ισλαμιστών εξτρεμιστών πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται ιεροκήρυκες που πιστεύεται ότι προσπαθούν να στρατολογήσουν νεαρούς άνδρες για «ιερό πόλεμο» στη Συρία και το Ιράκ.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν έγιναν συλλήψεις ή αν υπάρχουν ενδιαφέροντα ευρήματα.

Οι έφοδοι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έρχονται στον απόηχο της σύλληψης ενός 24χρονου πρόσφυγα από τη Συρία στο γειτονικό κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο.

Ο νεαρός συνελήφθη μετά από πληροφορίες ότι ισλαμιστές σχεδιάζουν να χτυπήσουν αγώνα της Μπουντεσλίγκα.

Η Γερμανία βρίσκεται σε επαγρύπνηση από τον Ιούλιο, όταν σειρά αιματηρών περιστατικών κατέδειξαν ότι η χώρα είναι ευάλωτη σε τρομοκρατικά χτυπήματα. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις.

Το πρώτο περιστατικό που «πιστώθηκε» το ISIS ήταν η επίθεση ενός 17χρονος έφηβος που είχε καταγραφεί ως πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, ο οποίος τραυμάτισε πέντε άτομα σε τρένο στην πόλη του Βίρτσμπουργκ, στη Βαυαρία, προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Λίγες ημέρες αργότερα, 15 άτομα τραυματίστηκαν όταν ένας Σύρος που δεν είχε καταφέρει να λάβει άσυλο ανατινάχτηκε έξω από χώρο συναυλίας στο Άνσμπαχ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αύριο Πέμπτη το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών θα παρουσιάσει νέα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X