ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πύρινη λαίλαπα σαρώνει τη νότια Γαλλία

Tέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Kathimerini.gr

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές μαίνονταν σε περιοχές της νότιας Γαλλίας έως αργά χθες και τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων σοβαρά, στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Περίπου 1.800 πυροσβέστες συνολικά καταπολεμούν τις πυρκαγιές, ενώ στη «μάχη» ενάντια στις φλόγες συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη, είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στο γαλλικό κανάλι BFM. Επίσης, περίπου 400 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε όλες τις περιοχές, πρόσθεσε.

Οι φωτιές, οι οποίες καίνε περίπου 20.000 στρέμματα, βρίσκονταν εκτός ελέγχου αργά το βράδυ χθες, είπε ο υπουργός. Η μία από αυτές έχει πλήξει την κωμόπολη Φος-συρ-Μερ, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μασσαλίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις πετροχημικών προϊόντων. Στην πόλη Βιτρόλ που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια της Μασσαλίας, σπίτια καταστράφηκαν και περίπου 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι ισχυροί άνεμοι βοήθησαν στην εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ πυκνός καπνός καλύπτει τις περιοχές που καίγονται.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του τοπικού αεροδρομίου, οι περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο της Μασσαλίας παρουσίασαν καθυστερήσεις ή ακυρώθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X