ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις ο Σίσι

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα προχωρήσει σε σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις

ΚΥΠΕ

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι δήλωσε το Σάββατο ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες απέφυγαν προηγούμενοι ηγέτες φοβούμενοι αναταραχές.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα σχόλια του Σίσι γίνονται μετά από την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και $12 δισ. χρηματοδότησης που βασίζεται σε πακέτο μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει μεγάλες περικοπές στις κρατικές δαπάνες και υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας.

Η Βουλή της χώρας αναμένεται επίσης να ψηφίσει νομοθεσία που θα εισάγει Φόρο Προστιθέμενης Αξίας για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους.

Η οικονομία της Αιγύπτου έχει ταλαιπωρηθεί από την αναταραχή που επικράτησε στη χώρα τα τελευταία χρόνια που έδιωξε τους τουρίστες και τις ξένες επενδύσεις.

«Η πρώτη προσπάθεια για πραγματική μεταρρύθμιση ήταν το 1977», ανέφερε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση στα εγκαίνια εργοστασίου αιθανόλης στην Αλεξάνδρεια. Τότε η χώρα είχε τρανταχτεί από διαδηλώσεις και η κυβέρνηση είχε υποχωρήσει «και έχει συνεχίσει να καθυστερεί (τις μεταρρυθμίσεις) μέχρι τώρα», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλες τις δύσκολες αποφάσεις που πολλοί στην πάροδο των χρόνων φοβήθηκαν να πάρουν, δεν θα διστάσω ούτε δευτερόλεπτο να τις πάρω».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση