ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντιδράσεις στην Άγκυρα από τον νέο σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου

Ο εν αποστρατεία στρατηγός Τανριβέρντι θα συμβουλεύει τον Ερντογάν σε θέματα ασφαλείας

Τον εν αποστρατεία στρατηγό Αντνάν Τανρίβερντι, διορίζει ως σύμβουλό του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγγίπ Ερντογάν, σε θέματα ασφάλειας και ενόπλων δυνάμεων.

Ο διορισμός αυτός προκάλεσε την εντύπωση μέρους της κοινής γνώμης καθώς ο νέος σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην Άγκυρα.

Το τουρκικό προεδρικό δεν δίνει στην δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο διορισμό. Ωστόσο, η «Κ» από καλά ενημερωμένες πηγές εξασφαλίζει την πληροφορία ότι ο στρατηγός Τανρίβερντι έρχεται να διαδραματίσει στην νέα περίοδο σημαντικό ρόλο σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως λ.χ. την αναδιοργάνωση του στρατού, την προσωπική ασφάλεια και φρουρά του Προέδρου Ερντογάν και τον συντονισμό της στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας σε Συρία και Κουρδικό Ζήτημα.

Οπισθοδρομική δράση

Ο κ. Τανρίβερντι ξεχωρίζει με την συντηρητική κοσμοθεωρία του. Την δεκαετία 90΄ απομακρύνθηκε από το στράτευμα εξαιτίας υποψιών σχετικά με την εμπλοκή του σε θρησκευτικά τάγματα και «οπισθοδρομική» δράση. Στην συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα σε διάφορα επιχειρήσεις του συντηρητικού κεφαλαίου. Τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος έρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας με την παραστρατιωτική οργάνωση Σαντάτ, η οποία αναλαμβάνει δράση σε Συρία και στο ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας. Το κουρδικό κίνημα καταγγέλλει δημοσίως ότι η εν λόγω οργάνωση ευθύνεται για δολοφονίες και αιματηρές επιθέσεις στις κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας και της Συρίας. Σε προηγούμενο δημοσίευμα της η Κ είχε θέσει επί τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X