ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Φάρατζ στο πλευρό του Τραμπ

Εμφανίσθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών

Kathimerini.gr

Στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίσθηκε την Τετάρτη το βράδυ ο ηγέτης του κινήματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση Νάιτζελ Φάρατζ, σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στο Τζάκσον του Μισισίπι.

«Οι ψηφοφόροι έχουν την ευκαιρία να ανακηρύξουν εκ νέου την αμερικανική ανεξαρτησία ψηφίζοντας υπέρ μου στις 8 Νοεμβρίου», είπε ο Τραμπ. «Οι Βρετανοί ψηφοφόροι έγιναν κύριοι της μοίρας τους, ανατρέποντας ένα άδικο και δυσλειτουργικό σύστημα, με σκοπό να βγουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που κυριαρχείται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα», είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε: «Δεν θα ψήφιζα την Χίλαρι Κλίντον, ακόμη κι αν με πληρώνατε. Εδώ που τα λέμε, δεν θα την ψήφιζα ακόμη κι αν με πλήρωνε η ίδια». Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η προεδρία της Χίλαρι Κλίντον θα σήμαινε τη διατήρηση της κυριαρχίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των στελεχών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι «πιστεύουν σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα».

Τρεις γραμμές πολιτικής

Επανερχόμενος στο προσφιλές του ζήτημα της μετανάστευσης και εγκαταλείποντας τη συμβιβαστική στάση που είχε υιοθετήσει προσφάτως, ο Τραμπ υπογράμμισε τις τρεις βασικές γραμμές της μεταναστευτικής του πολιτικής. «Κάθε σχέδιο μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής νομοθεσίας θα πρέπει να οδηγήσει σε βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και αμοιβών των Αμερικανών πολιτών, καθώς και της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής τους. Η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τον Τραμπ, δίνει προτεραιότητα στους παράτυπους μετανάστες έναντι των Αμερικανών πολιτών, επιμένοντας να μιλάει για διάλυση οικογενειών εξαιτίας των απελάσεων. «Το μόνο που ενδιαφέρει εμένα είναι οι Αμερικανοί γονείς, θύματα δολοφονίας με δράστες παράτυπους μετανάστες», είπε ο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή του συντηρητικού σχολιαστή του δικτύου Fox Σον Χάνιτι, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών υπογράμμισε ότι –εφόσον εκλεγεί– η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να χορηγήσει καθολική αμνηστία στους παράτυπους μετανάστες, προτιμώντας να «συνεργασθεί» μαζί τους για την εξεύρεση αποτελεσματικής λύσης. «Η Χίλαρι Κλίντον οραματίζεται μια χώρα χωρίς σύνορα, θέλει την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών που ευνοούν ξένες εταιρείες. Φιλοδοξεί να ηγηθεί κυβέρνησης η οποία θα αγνοεί τη λαϊκή βούληση και θα θέλει να πουλήσει την ασφάλεια των Αμερικανών στο Ιδρυμα Κλίντον για ένα βουνό χρήματα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, που υπενθύμισε στο ακροατήριό του ότι οι ευσεβείς χριστιανοί δεν μπορούν παρά να τον ψηφίσουν.

Την εμμονή αυτή του Τραμπ για τη μετανάστευση και τις επικλήσεις του στους χριστιανούς ψηφοφόρους αναμενόταν να καταγγείλει χθες η Χίλαρι Κλίντον, χαρακτηρίζοντας τις θέσεις του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της «προσκείμενες στο περιθωριακό ακροδεξιό κίνημα της “εναλλακτικής Δεξιάς”, που αντιτίθεται στην πολυπολιτισμική φύση της αμερικανικής κοινωνίας και στην εισδοχή μεταναστών», σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών.

«Το δυσοίωνο και διχαστικό όραμα του Τραμπ αποτελεί έργο της νέας –υποτιθέμενης μετριοπαθούς– προεκλογικής ομάδας του. Ο Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε την κατάληψη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Οι ψηφοφόροι καλούνται τώρα να επιλέξουν αν επιθυμούν να είναι συνένοχοι στην ιδεολογική αυτή μετατόπιση προς την άκρα Δεξιά ή να συνταχθούν με τους ψηφοφόρους οι οποίοι δεν ανέχονται τη ρητορική αυτή», είπε ο Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της εκστρατείας Κλίντον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση