ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραζιλία: Καθαιρέθηκε η προέδρος Ντίλμα Ρούσεφ (upd)

61 από τους 81 γερουσιαστές την έκριναν ένοχη

Kathimerini.gr

Υπέρ της καθαίρεσης της Ντίλμα Ρουσέφ, της πρώτης γυναίκας προέδρου της Βραζιλίας, από το αξίωμά της ψήφισε την Τετάρτη η Γερουσία της Βραζιλίας. Με ψήφους 61, έναντι 20, η Ρουσέφ κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων και κατά συνέπεια καθαιρείται.

Μετά την ιστορική απόφαση της Γερουσίας καθήκοντα προέδρου θα αναλάβει μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων προεδρικών εκλογών, σε δύο χρόνια και τρεις μήνες από σήμερα, αναλαμβάνει ο νυν αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ. Πρόκειται ουσιαστικά για την κορύφωση μιας διαδικασίας που έχει οδηγήσει σε παράλυση την πολιτική ζωή της χώρας τους τελευταίους εννέα μήνες. Πλέον η Ρούσεφ κρίθηκε ένοχη για παραποίηση των στοιχείων που αφορούσαν το δημόσιο έλλειμμα και για παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων.

Η διαδικασία άρχισε το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) στη Γερουσία της Βραζιλίας στην συνεδρίαση κατά την οποία οι γερουσιαστές κλήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της καθαίρεσης της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ από το αξίωμά της.

Σημειώνεται ότι είναι προγραμματισμένη και δεύτερη ψηφοφορία, με αντικείμενο αν η Ρούσεφ θα απαγορευτεί να κατέχει δημόσιο αξίωμα για τα επόμενα οκτώ χρόνια, ανακοίνωσε νωρίτερα ο ανώτατος δικαστικός που επιβλέπει τη διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση