ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς 3η εκλογική αναμέτρηση η Ισπανία

Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ραχόι

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα έτος, στις 25 Δεκεμβρίου, οδεύει ολοταχώς η Ισπανία, καθώς ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχασε τη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο.

Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) συγκέντρωσε 170 ψήφους στο 350μελές κοινοβούλιο, έξι λιγότερες απ' όσες χρειαζόταν προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, καθώς αν δεν βρεθεί κάποια λύση μέσα στους επόμενους δύο μήνες το ισπανικό κοινοβούλιο θα διαλυθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Το κεντρώο, φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos και ένα μικρό τοπικό κόμμα των Καναρίων Νήσων του στήριξαν το ΡΡ, όμως οι Σοσιαλιστές (PSOE), η αριστερή συμμαχία Unidos Podemos και τα τοπικά κόμματα της Χώρας των Βάσκων και της Καταλονίας το καταψήφισαν.

Πριν την ψηφοφορία, ο κ. Ραχόι προειδοποίησε τα μέλη της Βουλής ότι η αποτυχία να του παρασχεθεί ψήφος εμπιστοσύνης θα μπορούσε να απειλήσει την οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας, ακριβώς τη στιγμή που η ανεργία εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης.

«Υπάρχει κάποιος εδώ που να σκέφτεται να καλέσει για άλλη μια φορά τους Ισπανούς στις κάλπες; Και πόσες φορές είναι διατεθειμένοι να το πράξουν;» διερωτήθηκε, υπενθυμίζοντας ότι το ΡΡ κέρδισε τις εκλογές τον Ιούνιο με αυξημένο ποσοστό συγκριτικά με την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση