ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκία: Μαζικές επενδύσεις 3 δισ. ευρώ για τις κουρδικές περιοχές

Οι νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μαζικές επενδύσεις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση των κυρίως κουρδικών περιοχών της νοτιοανατολικής Τουρκίας προανήγγειλε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα στα σώματα ασφαλείας και το PKK, που ξέσπασαν μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας το καλοκαίρι του 2015.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανοικοδόμηση οικιστικών αλλά και βιομηχανικών ζωνών. «Θα χτιστούν 67.000 νέα σπίτια. Δεκαπέντε νοσοκομεία, τρία νέα στάδια, 51 αστυνομικά τμήματα», δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ.

Στο οικονομικό μέτωπο, στόχος της Άγκυρας είναι η κατασκευή 80 καινούργιων εργοστασίων, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση θα διευκολύνει επενδύσεις προσφέροντας μηδενικά επιτόκια σε όσους ζητούν δάνεια για την αγορά νέου βιομηχανικού εξοπλισμού.

Τα έργα θα δημιουργήσουν 40.000 θέσεις εργασίας, είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανακατασκευή επαρχιακών αστικών κέντρων, με πρώτη προτεραιότητα την ιστορική περιοχή Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ, που είναι η άτυπη «πρωτεύουσα» των Κούρδων της Τουρκίας.

Το σχέδιο ανοικοδόμησης των κουρδικών ζωνών αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού και κατασκευαστικού προγράμματος που ανακοίνωσε ο κ. Γιλντιρίμ, συνολικού ύψους 4,8 δισεκ. ευρώ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X