ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τρεις νεκροί από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν το Μεξικό

200 άνθρωποι διασώθηκαν με τη χρήση εναέριων μέσων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές του νότιου και του νοτιοανατολικού Μεξικού, ενώ περίπου 200 άνθρωποι κατάφεραν να διασωθούν με τη χρήση εναέριων μέσων σύμφωνα με τις αρχές.

Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν ήταν «οι πιο σφοδρές των τελευταίων 32 χρόνων στην Τούτστλα», σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε ο εκτίμησε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τσιάπας, Μανουέλ Βελάσκο σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Τρεις άνθρωποι πέθαναν, παγιδευμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους που παρασύρθηκαν από τα νερά που σάρωσαν δρόμους, ανακοίνωσε η πολιτική προστασία στην πολιτεία αυτή του νότιου Μεξικού.

Σύμφωνα με τις αρχές, πλημμύρισαν τα σπίτια 600 κατοίκων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταλύματα.

Στην πολιτεία Γκερέρο, βορειότερα, οι αρχές κατέγραψαν 33 κατακρημνίσεις βράχων και κατολισθήσεις λάσπης σε διάφορες οδούς στην πολιτεία.

Ένας κεντρικός δρόμος στην πόλη Ακαπούλκο, τουριστικό θέρετρο στις νοτιοδυτικές ακτές του Μεξικού, υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι που κινούνταν με αυτοκίνητα, ανακοίνωσε η πολιτική προστασία του δήμου.

Η βροχόπτωση 60 εκατοστών στην περιοχή είχε συνέπεια να αποκλειστούν 200 κάτοικοι ενός οικιστικού συγκροτήματος, που αδυνατούσαν να φύγουν οδικώς ή πεζή, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να τους απομακρύνουν από αέρος η αστυνομία και ο στρατός.

Οι πλημμυροπαθείς μεταφέρθηκαν σε ένα προσωρινό καταφύγιο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Γκερέρο, Έκτορ Αντόνιο Αστουντίγιο Φλόρες.

Τα μαθήματα ενδέχεται να μη γίνουν σήμερα σε πολλά σχολεία τα οποία έχουν πληγεί. Άνδρες του μεξικανικού στρατού αναπτύχθηκαν στις πληγείσες περιοχές, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αντιμετώπισης καταστροφών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση