ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με βομβιστικές επιθέσεις «απαντούν» οι Κούρδοι

Η επίθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση 28 δημάρχων από τα καθήκοντα τους

Με μια βομβιστική επίθεση που αφήνει πίσω της στο κέντρο του Βαν τουλάχιστον 48 τραυματίες «απαντά» το κουρδικό κίνημα στην χθεσινή νέα πρωτοβουλία της τουρκικής κυβέρνησης. 

Πριν από λίγη ώρα, στο κέντρο του Βαν, κοντά στο κτίριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) σημειώθηκε μια μεγάλη βομβιστική επίθεση.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 48 τραυματίες. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΑΚΡ, Μπεσίρ Αταλάϊ η κατάσταση υγείας του ενός τραυματία είναι σοβαρή.

Δυο από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί. Στην περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί σε καταστήματα και πολυκατοικίες.

Η επίθεση έρχεται την πρώτη ημέρα του μπαϊραμιού της θυσίας, σε μια στιγμή που τα τουρκικά κόμματα ετοιμάζονται να ανταλλάξουν ευχές για την μεγάλη εορτή του μουσουλμανικού κόσμου.

Η επίθεση σημειώνεται μόλις λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση δεκάδων δημάρχων από τα καθήκοντα τους. Πριν από λίγο, ο Πρωθυπουργός Μπεσίρ Αταλάϊ ανακοίνωσε ότι ακολουθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλους δήμους της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ, γύρω στις 14.00 αναμένεται δήλωση του Μεχμέτ Οτζαλάν, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον αδελφό του, Αμντουλλάχ Οτζαλάν, ο οποίος παραμένει σε κατάσταση απομόνωσης πάνω από ένα έτος.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση