ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισπανία: 12 συλλήψεις για διακίνηση προϊόντων ντόπινγκ

Αξιωματικοί κατάσχεσαν, 110.000 δόσεις 85 τύπων φαρμάκων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η ισπανική αστυνομία έκανε σήμερα γνωστό ότι προχώρησε στη σύλληψη 12 ατόμων στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της διάλυσης ενός δικτύου που πωλούσε προϊόντα ντόπινγκ στο Βορρά της χώρας.

Υπεύθυνος φέρεται ένας γιατρός, οδοντίατρος με βάση στη βόρεια περιοχή της Αστούριας, που έκανε μεταγγίσεις που απαγορεύονται σύμφωνα με τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ και θεραπείες πλάσματος για τη θεραπεία αθλητικών τραυματισμών, ανέφερε η αστυνομία.

Αρκετοί υπάλληλοι σε γυμναστήρια και ο ιδιοκτήτης ενός περιφερειακού καταστήματος με είδη διατροφής, που πωλούσε αναβολικά στεροειδών και άλλα φάρμακα που ενισχύουν την απόδοση, συνελήφθησαν επίσης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, που έλαβε χώρα στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου. Πελάτες του δικτύου ήταν αθλητές «της ελίτ αλλά και ερασιτέχνες,» όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP)εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να επεκταθεί.

Αξιωματικοί κατάσχεσαν, κατά τη διάρκεια των 15 επιδρομών, 110.000 δόσεις 85 τύπων φαρμάκων, που πολλά είχαν αγοραστεί απευθείας από τα ισπανικά φαρμακεία με συνταγές αυτού του γιατρού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη σύλληψη 15 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων πρώην Ολυμπιονικών σε ένα άλλο δίκτυο διακίνησης ουσιών ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε από τον Τύπο τον Φεβρουάριο, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη αυτής της υπόθεσης. Επίσης, εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, όπως είπε η αστυνομία, αναφέροντας ότι κατασχέθηκαν 12 κιλά χασίς και 30 γραμμάρια κοκαΐνης. Οι 12 συλληφθέντες παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη. Δύο φυλακίστηκαν και οκτώ έχουν τεθεί υπό δικαστική εποπτεία, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X