ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οκτώ νέες συλλήψεις για το μακελειό της Νίκαιας

Σε τουλάχιστον πέντε ακόμα άτομα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε οκτώ νέες συλλήψεις, για το μακελειό με τους 86 νεκρούς και τους 434 τραυματίες που έγινε στην Νίκαια την ημέρα της Βαστίλης, προχώρησαν οι γαλλικές αρχές.

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν κατάγονται από τη Γαλλία και την Τυνησία και είχαν διασυνδέσεις με τον 31χρονο επιτιθέμενο Μοχαμέντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα συνελήφθησαν χθες Δευτέρα στην επαρχία που βρίσκεται η Νίκαια, ενώ παράλληλα, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, διενεργείται έρευνα στα μέρη που διέμεναν.

Σε τουλάχιστον πέντε ακόμα άτομα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και, μεταξύ άλλων, κατηγορούνται ότι βοήθησαν ποικιλοτρόπως τον Μπουλέλ (όπως πχ ότι τον βοήθησαν να βρει το όπλο που είχε μαζί του στο φορτηγό).

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα της 14ης Ιουλίου ο δράστης επιτέθηκε με το φορτηγό του στους συναθροισμένους κατοίκους που είχαν μαζευτεί και γιόρταζαν την Ημέρα της Βαστίλλης.

Οι νεκροί της επίθεσης έφτασαν τους 86 ενώ η τζιχαντιστική ομάδα των ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Οι γαλλικές αρχές αν και επιβεβαιώνουν ότι το υπόβαθρο της επίθεσης ήταν ισλαμιστικό, δεν θεωρούν σίγουρο ότι η επίθεση έγινε υπό την καθοδήγηση της ομάδας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X